Familia Dragnea, învinsă şi la fotbal: De ce România jubilează după evenimentele din weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin (stânga) nu i-a putut oferi tatălui său o veste bună prin promovarea echipei Turris în Liga I
Valentin (stânga) nu i-a putut oferi tatălui său o veste bună prin promovarea echipei Turris în Liga I

Turris-Oltul Turnu Măgurele, echipa patronată de fiul lui Liviu Dragnea, a ratat prezenţa în prima ligă, în ultima secundă, fiind înlocuită de o formaţie de tradiţie, FC Argeş. Alături de piteşteni, în primul eşalon, va evolua şi o altă grupare emblematică pentru fotbalul românesc, UTA.

Fotbalul românesc a pierdut echipe de tradiţie, pe bandă, în ultimii ani, iar cele care nu s-au desfiinţat, au ajuns să se zbată în anonimatul eşaloanelor inferioare.

Şi în fiecare sezon, atât suporterii lor, cât şi şefii fotbalului românesc au sperat ca măcar unele dintre aceste grupări să regăsească drumul spre Liga I. Degeaba însă! În locul acestor echipe, în primul eşalon, ne-am ales cu formaţii insipide, fără susţinători şi fără istorie, precum Concordia Chiajna, Academica Clinceni sau FC Voluntari! Iar când câte o trupă mai de Doamne-ajută, precum Chindia Târgovişte, a obţinut biletele pentru Liga I, neavând stadionul propriu omologat de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), ea a fost nevoită să joace... la Ploieşti, în faţa unor tribune goale!

Acum însă, după un play-off sufocant în „B“, în care mai ales ultima etapă, cea de duminică seară, a fost una de infarct, în primul eşalon, au ajuns UTA şi FC Argeş, două formaţii care au însemnat ceva în România. Pentru arădeni, promovaţi în Liga I, după o aşteptare de 12 ani, acest succes a fost şi o reparaţie morală! Trupa pregătită de Laszlo Balint a fost dezavantajată de schimbarea sistemului competiţional din mers, din cauza pandemiei. UTA avea 11 puncte avans faţă de locul 2, în momentul în care Federaţia Română de Fotbal (FRF) a decis întreruperea campionatului şi începerea unui play-off cu şase echipe. Astfel, avansul arădenilor „a intrat la apă“, ei rămânând cu doar cinci puncte peste locul 2!

Turris, scoasă din Liga I în minutul 90+7!

Următorul sezon al Ligii I s-a ales cu două grupări importante, UTA şi FC Argeş, datorită Rapidului. Giuleştenii au făcut o figură dezolantă în play-off, la fel ca Petrolul, o altă pretendentă la promovare, dar au reuşit să încurce Turris, echipa patronată de Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD.

În minutul 90+6 al meciului Rapid - Turris, la scorul de 1-0 pentru oaspeţi, aceştia erau în Liga I. Apoi însă, în minutul 90+7, la ultima fază a partidei, Amir Jorza a marcat pentru giuleşteni, după o lovitură liberă, s-a făcut 1-1, moment în care arbitrul Horaţiu Feşnic a fluierat finalul întâlnirii! Rezultatul n-a ajutat cu nimic Rapidul, dar a trimis Argeşul în prima ligă, în detrimentul celor de la Turris.

Pe locul 3 a încheiat CS Mioveni, care va disputa un baraj cu locul 6 din play-out Ligii I, la data de 21 august. 

La Rapid trebuie dată o bombă şi curăţat tot! Rapidul n-avea voie să termine în acest fel play-off-ul! Marius Şumudică antrenor Gaziantep  

Play-off-ul din „B“, ultima etapă

Duminică

Mioveni - Petrolul 1-2

Rapid - Turris 1-1

FC Argeş - UTA 1-1

Clasament

1. UTA 5 1 2 2 8-8 30

2. FC Argeş 5 2 2 1 7-6 27

3. Mioveni 5 2 1 2 5-6 27

4. Turris 5 1 3 1 5-5 26

5. Petrolul 5 1 3 1 4-4 25

6. Rapid 5 1 3 1 4-4 25

*UTA şi FC Argeş au promovat, iar CS Mioveni va juca baraj pentru promovare, la 21 august. Departajarea între FC Argeş şi CS Mioveni, care au fost la egalitate de puncte, s-a făcut prin faptul că CS Mioveni a beneficiat de rotunjire pentru play-off.

Echipele promovate în ultimele trei sezoane

Sezon Promovate

2018-2019 Chindia şi Clinceni

2017-2018 Călăraşi şi Hermannstadt

2016-2017 Juventus Bucureşti şi Sepsi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite