Emma Răducanu, dezvăluire în premieră: Cum a învăţat româna, deşi vorbeşte în engleză cu tatăl ei

Emma Răducanu, dezvăluire în premieră: Cum a învăţat româna, deşi vorbeşte în engleză cu tatăl ei

Transylvania Open (25-31 octombrie) se joacă fără spectatori, însă, cu siguranţă, puştoaica de 18 de ani a smuls aplauzele virtuale ale românilor care i-au urmărit discursul, luni seară, după victoria obţinută, la Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iar asta pentru că, după cum „Adevărul“ a arătat aici, Emma Răducanu (Marea Britanie, 23 WTA) chiar a insistat să vorbească în limba română, deşi întrebările din timpul interviului i-au fost adresate în engleză!
 
După ce a încântat pe teren, atât prin victoria obţinută în meciul cu Polona Hercog (124 WTA), cât şi prin româna ei simpatică, cu accent, în interviul de după meci, Emma s-a prezentat la conferinţă. Aici, a fost întrebată cum de a putut să vorbească în limba tatălui ei, Ion, care, după plecarea din ţară, şi-a schimbat numele în Ian. 
 
Ce a spus Emma Răducanu la conferinţă?
 
*N-am învăţat niciodată limba română, doar am reţinut nişte cuvinte, atunci când bunica îmi vorbea în română. De multe ori, îmi spunea multe poveşti, iar aşa am învăţat vocabularul. Când eram mică, de fiecare dată când veneam în România, petreceam vreo două săptămâni aici şi progresam, treptat. 
 
*Nu vorbesc prea des româna. Acasă nu o vorbesc prea mult şi nu cred că am vorbit română în ultimele 18 luni, în afară de câteva apeluri telefonice cu bunica mea, săptămânal.
 
*Stând aici, la Cluj, de cinci zile, simt că deja îmi îmbunătăţesc româna şi devin mai puţin timidă să vorbesc şi să fac greşeli.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările