El Clasico cu scandal! Koeman critică dur penalty-ul primit de Ramos şi care este verdictul lui Ion Crăciunescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Real Madrid s-a impus pe terenul eternei rivale, Barcelona, scor 3-1 (1-1), după un meci la finalul căruia gazdele au acuzat vehement arbitrajul.

Real Madrid şi Barcelona s-au întâlnit, sâmbătă, în campionat într-un moment mai puţin fast al performanţelor sportive. „Galacticii“ veneau după două înfrângeri-şoc, ambele acasă, în nişte partide pe care, în mod normal, ar fi trebuit să le câştige la pas, 0-1 Granada (La Liga) şi 2-3 Şahtior Doneţk (Liga Campionilor), în timp ce Barcelona a fost învinsă în ultima etapă din campionat, 0-1 cu Getafe în deplasare, dar se revanşase în Ligă, 5-1 cu Ferencvaros.

Primul El Clasico al sezonului s-a jucat fără spectatori, în contextul pandemiei de COVID-19, dar spectacolul şi încrâncenarea de pe gazon nu au avut de suferit din acest motiv.

Faza care a stârnit controverse şi care a rupt un meci echilibrat până în acel moment s-a petrecut în minutul 61, la scorul de 1-1 (marcaseră Fati '9, respectiv Valverde '5 ), şi a fost generată de o imprudenţă a lui Clement Lenglet. Fundaşul gazdelor l-a ţinut de tricou pe Sergio Ramos în careu, căpitanul madrilenilor a căzut teatral şi a obţinut lovitura de la 11 metri, însă aceasta a fost acordată doar după consultarea VAR. Ramos a transformat penalty-ul fără emoţii, iar până la final oaspeţii au zburdat pe teren şi au mai înscris o dată prin Modric, în minutul 90, ajutat şi de o eroare a portarului gazdelor. 

După meci, Roland Koeman a criticat vehement arbitrajul „Nu înţeleg decizia arbitrului, sincer! Nu înţeleg VAR, cred că este folosit doar pentru a lua decizii împotriva Barclonei. În cinci partide jucate până acum, nicio decizie nu a fost în favoarea noastră. Nu meritam să pierdem acest joc! A acordat lovitură de la 11 metri şi a influenţat rezultatul final, asta e! Până la acea decizie, jucasem foarte bine”, a spus antrenorul olandez al celor de la FC Barcelona.

Cotidianul catalan „Sport“ a fost şi mai dur şi nu a ezitat să eticheteze drept furt prestaţia arbitrului. „VAR-ul îi fură Barcelonei acest El Clasico. VAR a revenit la locul faptei pentru a salva Madridul. O ţinere reciprocă între Lenglet şi Ramos a fost decisă cu arbitrajul video în defavoarea Barcei, ca de obicei“, au scris ziariştii spanioli.

În schimb, Sergio Ramos nu are nici cel mai mic dubiu în privinţa corectitudinii acordării loviturii de la 11 metri: „A fost penalty evident. Pentru mine, faza este foarte clară, iar VAR mi-a dat dreptate. Am fost mai buni ca ei, mai ales în a doua repriză“.

La Digisport, Ion Crăciunescu şi-a dat şi el cu părerea în privinţa fazei controversate. „Este o ţinere de tricou clară, îi întinde tricoul! Singura problemă e ce culoare are cartonaşul! Uitaţi-vă cât persistă în ţinerea lui Ramos, care şi el exagerează. E penalty indiscutabil”, a fost opinia fostului arbitru. 

Meciul de sâmbătă a fost întâlnirea 278 dintre cele două mari rivale. Real Madrid a ajuns la victoria 101, în timp ce Barcelona are 115 succese, iar alte 62 de partide s-au terminat la egalitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite