Dictatura din China afectează şi România: Pentru ce salariu a pierdut Stanciu naţionala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Stanciu ar fi fost decarul naţionalei în meciurile din Liga Naţiunilor, însă acum stă acasă, salvează vieţi, după modelul chinez
Nicolae Stanciu ar fi fost decarul naţionalei în meciurile din Liga Naţiunilor, însă acum stă acasă, salvează vieţi, după modelul chinez

La mai bine de doi ani de la începutul pandemiei, viaţa a revenit la normal peste tot în lume, mai puţin în „Ţara Marelui Zid“. Unde se merge înainte cu lockdown-uri şi cu închiderea oamenilor în case. Situaţie din cauza căreia selecţionerul Edward Iordănescu şi-a pierdut unul dintre cei mai importanţi mijlocaşi.

„Stăm acasă, salvăm vieţi“ e un slogan cu care s-au adunat multe Like-uri pe Facebook, în perioada martie – mai 2020, dar şi mult timp după aceea. Acum, dacă postezi aşa ceva, rişti să fii privit ca un nebun. Pe bună dreptate!

În China, oricum, nu se postează pe Facebook. Pentru simplul motiv că această platformă e interzisă. Iar oamenii stau, în continuare, în case, nu pentru că sunt convinşi de utilitatea acestei măsuri, ci fiindcă aşa a decis statul. La Shanghai, lockdown-ul tocmai a ajuns la 7 săptămâni. Politica guvernului chinez, de „zero cazuri de COVID“, atât de promovată în Occident la un moment dat, a ajuns să fie privită acum de restul planetei exact aşa cum e, în realitate: o prostie!

Din păcate, din cauza acestei prostii, şi naţionala României are de suferit, în vederea meciurilor din Liga Naţiunilor. Pentru că, în lotul de 30 anunţat de Edward Iordănescu (43 de ani) nu se regăseşte şi numele lui Nicolae Stanciu (29 de ani). Acesta a fost transferat de gruparea chineză, Wuhan Three Towns, încă din luna martie. Apoi, românul s-a prezentat la echipă, în aşteptarea startului campionatului. Mare greşeală! Pentru că de atunci, Stanciu a devenit un „prizonier“ în China. Startul primei ligi s-a tot amânat, iar fără meciuri, fotbalistul adus de la Slavia Praga (Cehia) a pierdut echipa naţională!

Singura veste bună pentru Stanciu e că, ieri, s-a anunţat că prima ligă din China va porni la drum, la data de 3 iunie. Bineînţeles, cu restricţii draconice şi cu echipele închise în nişte „bule sanitare“. Ceea ce face acest decor apocaliptic, totuşi, mai uşor de acceptat pentru Stanciu e salariul uriaş pe care îl are în China, de 2,5 milioane de euro pe an.

Rămas fără Stanciu, selecţionerul are două opţiuni pentru postul de play-maker, urmând să aleagă decarul dintre Maxim şi Cicâldău. Primul pare a fi favorit, mai ales că a încheiat sezonul în Turcia cu un bilanţ foarte bun, adunând 15 goluri şi 8 pase decisive pentru Gaziantep.

Dennis

Dennis Man, neconvocat, a intrat deja în vacanţă

Nume grele lipsesc de pe lista convocaţilor

Lotul de 30 cu care Edward Iordănescu va aborda partidele din luna iunie din Liga Naţiunilor conţine mai multe surprize.

În primul rând, sunt trei jucători convocaţi, în premieră: Ştefan Târnovanu (22 de ani, FCSB), Marius Ştefănescu (23 de ani, Sepsi) şi Nicolae Păun (23 de ani, Sepsi). Ultimii doi au fost răsplătiţi pentru sezonul bun pe care l-au avut cu formaţia covăsneană, Ştefănescu reuşind chiar o „dublă“ în finala Cupei României, în victoria cu Voluntari, scor 2-1.

Alte surprize apar în privinţa stranierilor care s-au aflat pe lista preliminară a celor convocaţi şi care acum, din varii motive, n-au prins lotul final. Vorbim despre Cristi Ganea (Aris Salonic), Nedelcearu (Crotone), Paşcanu (Ponferradina), Ţîru (Jagiellonia), Boloca (Frosinone), Bicfalvi (Ural), Al. Dobre (Dijon), Man (Parma), Moruţan (Galatasaray), Rotariu (Atromitos) şi Drăguş (Standard Liege).

19 decembrie 2021 e data ultimului meci jucat de Nicolae Stanciu. Atunci, a fost pe teren 67 de minute pentru Slavia Praga în remiza cu Banik Ostrava (3-3) într-un meci din campionatul Cehiei.  

România, în Liga Naţiunilor

*4 iunie (Stadion Gradski, Podgorica): Muntenegru – România 21.45, Prima TV

*7 iunie (Stadion Bilino Polje, Zenica): Bosnia – România 21.45, Antena 1

*11 iunie (Stadion Giuleşti): România – Finlanda 21.45, Antena 1

*14 iunie (Stadion Giuleşti): România – Muntenegru 21.45, Prima TV

*23 septembrie: Finlanda – România

*26 septembrie: România – Bosnia

Informaţiile legate de televizările şi orele ultimelor două partide vor anunţate, ulterior.

Iordanescu

Lotul convocat de Edward Iordănescu

Portari: Niţă (Sparta Praga), Aioani (Farul), H. Moldovan (Rapid), Târnovanu (FCSB)

Fundaşi: Raţiu (Huesca), Cr. Manea (CFR Cluj), Rus (Fehervar), I. Cristea (FCSB), Ghiţă (KS Cracovia), Chiricheş (Sassuolo), Burcă (CFR Cluj), Bancu (CS U Craiova), Camora (CFR Cluj), Ştefănescu (Sepsi)

Mijlocaşi: Sorescu (Rakow Czestochowa), Cicâldău (Galatasaray), Olaru (FCSB), Maxim (Gaziantep), Hanca (KS Cracovia), Fl. Tănase (FCSB), Oct. Popescu (FCSB), N. Păun (Sepsi), Mihăilă (Atalanta), Mitriţă (PAOK Salonic), Al. Creţu (CS U Craiova), R. Marin (Cagliari), M. Marin (Pisa)

Atacanţi: Alibec (Atromitos), Ivan (CS U Craiova), Puşcaş (Pisa)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite