Dezastru pentru Australia: Naţionala de fotbal riscă să rateze primul Mondial de când joacă în Asia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Australia

„Cangurii“ au patru prezenţe consecutive la turneul final şi „confiscaseră“ un loc, de când participă în preliminariile asiatice. Acum însă, se confruntă cu o criză fără precedent.

Începând din 2006, Australia a fost nelipsită de la Cupa Mondială. Doar că în Germania a ajuns din Oceania, câştigând, dramatic, un baraj cu Uruguay. Apoi, începând cu CM 2010, „cangurii“ au defilat în preliminariile asiatice. Ceea ce nu se mai întâmplă acum!

Plasată în grupa a 2-a, alături de Japonia, Arabia Saudită, Oman, China şi Vietnam, Australia tocmai a ratat şansa calificării directe la CM 2022. Pentru că a pierdut, dramatic, acasă, la Sydney, cu Japonia. Mitoma (89, 90+4) a punctat într-o victorie uriaşă a Japoniei, scor 2-0, care a asigurat biletele turneului final atât pentru selecţionata niponă, cât şi pentru Arabia Saudită!

Cu o etapă înainte de finalul meciurilor din grupe, Japonia (21 de puncte) şi Arabia Saudită (19 puncte) ocupă primele două poziţii, calificante direct. Australia, cu 15 puncte, va rămâne pe 3 şi va fi nevoită să joace două meciuri de baraj pentru a prinde CM 2022!

În primul rând, „cangurii“ trebuie să treacă de ocupanta locului 3 în grupa A, Emirate sau Irak. În caz de succes, ar urma apoi un alt baraj, cel decisiv, cu locul 5 din America de Sud.

Echipele calificate până acum pentru Mondial din 2022

*ASIA: Qatar (gazda turneului), Iran, Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită

*EUROPA: Germania, Danemarca, Franţa, Belgia, Croaţia, Spania, Serbia, Anglia, Elveţia, Olanda

*AMERICA DE SUD: Brazilia, Argentina

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite