Daniel Ghiţă, întoarcerea Regelui Luptător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghita

Daniel Ghiţă va lupta încă din toamna aceasta într-o promoţie sută la sută românească, demonstrând din nou că are puterea de a fi cel mai bun din lume!

Deşi mulţi români din prezent nu mai cred că fac parte dintr-un neam de luptători, realitatea istorică este cu totul alta. Da, ne-am luptat încă de la începuturile noastre, ne luptăm şi acum şi ne vom lupta şi în continuare, pentru că, alimentată de vitregiile istoriei şi de greutăţile vieţii zilnice,  lupta face parte din fiinţa noastră naţională. Şi din destinul şi parcursul neamului nostru.

Iar atunci când luăm în discuţie sporturile de luptă, românii se pot mândri oricând, oriunde şi în faţa oricui cu campoinii lor. Iar între marii noştri luptători, Daniel Ghiţă este fără doar şi poate un personaj unic şi inegalabil, ale cărui performanţe au făcut ca oriunde în lumea asta să se vorbească cu respect despre potenţialul de luptători ai românilor.

Despre Daniel Ghiţă se pot spune multe. Însă esenţialul este că acest român este un fenomen din multe puncte de vedere. Şi nu doar în domeniul redutabil al kickboxului profesionist. Performanţele sale din ring se împletesc minunat cu caracterul şi personalitatea sa, care îl definesc drept un patriot autentic şi un român preocupat serios de binele ţării sale, de natura unică a României şi nu în ultimul rând de problemele şi necazurile românilor.

Daniel a strălucit şi s-a remarcat în kick box, probabil cel mai periculos sport de luptă. Căci cumulul de lovituri pe care riscă să le încaseze un kick boxer în timpul meciurilor sau sesiunilor de sparring este uneori chiar mai mare decât cele primite de un boxer, şi  incomparabil mai multe decât un luptător de MMA. Iar Daniel Ghiţă este la ora actuală cel mai titrat şi respectat kick boxer român din toate timpurile, precum şi între primii trei kickboxeri din lume la categoria grea.

Kickbox-ul este un sport de luptă apărut relativ recent, dar cu tradiţii milenare. Kickbox-ul a apărut în cea de-a doua jumătate a secolului trecut, când Tatsuo Yamada, un promotor al Muay Thai-ului a introdus o formă modificată a acestui sport milenar în Japonia, iar trei foşti practicanţi de Kyokushin Karate i-au dat o primă formă. Deşi apăruseră forme cumva similare de kick-box şi în Statele Unite, şcoala olandeză de luptă avea să ducă perfecţionarea tehnicilor kickbox-ului actual la apogeu. Pionieri olandezi precum Jan Plas şi Thom Harinck au studiat şi preluat tot ce au găsit mai bun în Muay Thai, după care au adăugat tehnici specifice de box plus un antrenament pe baze strict ştiinţifice, urmărindu-se în primul rând eficienţa în ring şi reducerea riscurilor de accidentare ale sportivilor, ţinându-se cont aici de formatele de luptă din cadrul turneelor de tip Grand Prix ale K-1, turnee în care luptătorii aveau mai multe meciuri într-o singură seară.

Cireaşa de pe tort şi coroana supremă în kick-boxul profesionist, este titlul suprem la categoria grea. Căci da, la fel ca în box şi în MMA, şi în kickbox cea mai spectaculoasă şi urmărită categorie, este cea a greilor. Aici s-a remarcat şi eroul nostru naţional în domeniu – Daniel Ghiţă, sau The Savage Samurai (Samuraiul Sălbatic), cum i-a spus prin de admiraţie publicul japonez, de altfel cel mai avizat dar şi pretenţios public în cazul sporturilor de luptă. Cu trimitere la caracterul său dur şi fără compormisuri, ca de samurai, alături de forţa loviturilor şi sălbăticia atacurilor sale de care se tem toţi adversarii.

Daniel a fost atras de lupte încă din copilărie. Drumul său spre culmile şi porţile succesului în această lume dură a început la vârsta de 14 ani, când temutul kickboxer de mai târziu a început să practice judo. Atras mai mult de sporturile bazate pe lovituri, Daniel a trecut ulterior la box şi mai apoi a descoperit kickboxul, sportul de care nu s-a mai despărţit niciodată şi în care a excelează şi în prezent. Din acel moment, titlurile, cupele şi medaliile au început să curgă. A devenit campion naţional, iar în anul 1999 a ajuns în finala Campionatului de Muay Thai din Bangok, Thailanda. Până în semifinală, Daniel şi-a cştigat toate meciurile prin K.O.-uri devastatoare. Iar în semifinală a pierdut la decizie discutabilă în faţa lui Alexei Ignashov. Cariera sa la amatori a continuat prin performanţe răsunătoare, căci Daniel a devenit campion european la Muay Thai în anul 2000, în Germania, iar un an mai târziu obţine bronzul la Campoinatul Mondial de Muay Thai din Thailanda. În anul 2003, Daniel administrează cel mai rapid K.O. din istoria stilului chiar în Thailanda, ghinionistul fiind un oponent din Australia.

În anul 2004, Daniel face pasul către cariera profesionistă în kickbox prin intrarea în circuitul românesc Local Kombat, cu lupte pe regulament identic cu cel din K-1, circuit, unde susţine 17 meciuri din care câştigă 10 prin K.O. şi restul la decizie. Eficienţa în ring, tehnica remarcabilă pentru un greu natural, precizia loviturilor, mişcarea în ring, dar mai ales forţa devastatoartelor sale lovituri îl aduc pe Daniel în atenţia celor mai buni cunoscători ai fenomenului din lume, aşa că în anul 2007, eroul nostru debutează în promoţia K-1 cu un meci în care îl are ca oponent pe japonezul Nobu Hayashi pe care îl învinge fără drept de apel, la decizie. Pe data de 11 august 2009, Daniel Ghiţă scrie istorie în kickbox, căci dărâmă recordul făcut de celebrul Peter Aerts, în privinţa celor mai rapide K.O.-uri administrate unor adversari, căci Daniel al nostru îşi înfrânge cei trei adversari într-un timp cumulat de 5 minute şi 15 secunde. Recordul anterior al lui Peter Aerts, de 6 minute şi 43 de secunde fusese neclintit de peste 10 ani, înainte ca Daniel să-l spulbere. Şirul victoriilor în care românul îşi dobora adversarii l-a făcut pe acesta să fie cunoscut şi apreciat în toate colţurile lumii, şi nu doar de către amatorii sporturilor de luptă.

Iată cum Daniel Ghiţă a adus timp de ani de zile prestigiu şi valoare României, în vremuri în care sportul românesc la modul general, intra într-un con de umbră din care nu a ieşit nici astăzi. În octombrie 2010, Daniel devine astfel primul şi singurul luptător român calificat într-o finală de World Grand Prix K-1 în Tokio!

Au urmat victorii spectaculoase, în care luptători de top precum Sergei Lashcenko, Hesdi Gerges, Brian Douwes sau Dzevad Poturak au căzut în faţa pumnilor şi picioarelor de fier ale românului.

Pentru Daniel Ghiţă a urmat apoi o nouă etapă prin intrarea în lupte sub nu mai puţin celebra promoţie Glory. Cu adversari la fel de celebri şi redutabili. Aşa că Daniel a scris istorie în continuarea carierei sale, prin meciuri care sunt considerate şi astăzi adevărate lecţii de măiestrie şi artă în kickbox. Meciuri în care Daniel a înfrânt adversari de top precum, Brice Guidon, Erol Zimmerman, Jamal Ben Saddik, Mourad Bouzidi, Jhonata Diniz,Anderson sau temutul Serghei Kharitonov, un rus din trupele Spetsnaz, cu victorii răsunătoare în ringul de MMA din PrideFC, aveau să-l facă pe Daniel o legendă a acestui sport, precum şi un superstar în ţări precum Japonia şi Olanda. Daniel, printre altele singurul luptător din lume care l-a lovit în cap cu piciorul pe gigantul de 2, 13 metri, Semmy Schild!

De altfel, Daniel Ghiţă figurează în datele kickbox-ului profesionist şi prin alte recorduri, cum ar fi acela că este singurul luptător de categorie grea care a reuşit să-şi facă K.O. adversarii prin toată gama de lovituri permise, de la low-kick-uri, la lovituri de genunchi, lovituri circulare la corp sau la cap, plus, directe, croşee şi upper cut-uri!

Cel puţin loviturile sale joase de picior pe coapsa adversarilor  au devenit un fel de simbol, marca Daniel Ghiţă, mulţi cunoscători în domeniul kickbox-ului considerând şi în prezent că Daniel are cele mai puternice lovituri de picior între toţi luptătorii de profil.

După ce foarte multă lume a crezut că Daniel s-a retras din kickbox-ul de înaltă performanţă, eroul nostru este gata să facă din nou o mare surpriză. Una plăcută pentru miile de admiratori, şi una, evident, neplăcută pentru cei care vor trebui să-l înfrunte în ring. Pentru un luptător cu fizicul său, de 1,94 m. înălţime şi greutatea optimă de luptă,  de 113-115 kilograme, Daniel se mişcă extrem de rapid în ring. Loviturile sale, în special cele de picior, nu sunt doar spectaculoase, dar şi greu de anticipat de către adversar. Nu telefonează, nu armează piciorul, din poziţie de gardă, Daniel poate exploda oricând cu orice tip de loviutură care să ducă la K.O. Strategia sa este dificil de anticipat chiar de către luptătorii experimentaţi, căci „Samuraiul Sălbatic” adesea loveşte înainte sau în timp ce aceştia vor la rândul lor să atace. Adică devine cel mai dificil tip de adversar pentru oricine.

Iar Daniel se va lupta din nou. Căci de retras, nu s-a retras niciodată. Sobru, serios, concentrat profund asupra gândurilor şi planurilor sale, Daniel a continuat şi continuă să se antreneze. Căci lupta îl defineşte, poate, cel mai bine.

Lupta pentru sportul ales în care excelează, lupta pentru salvarea şi protejarea naturii ţării sale, lupta pentru ajutorarea românilor cu dificultăţi (cazul Nadăş fiind doar unul dintre cazurile în care s-a implicat Daniel, despre celelalte refuzând să vorbească din modestia-i caracteristică.

Din aceste motive, şi nu numai, Daniel Ghiţă primeşte zilnic sute de mesaje d efelicitare şi susţinere din partea romînilor, dar şi a străinilor care vor să-l revadă în ring. Căci, da, Daniel Ghiţă poate fi considerat fără exagerare, un adevărat brand de ţară, un sportiv şi o personalitate unică, care poate aduce oricând plus valoare autentică oricărei ţări în care s-a născut. Numai că Daniel este patriot român autentic, îndrăgostit pe veci de cultura, tradiţiile, poporul, ţara şi natura aceasta!

Motive suficiente ca să-şi continuie luptele!

Căci Daniel Ghiţă va lupta încă din toamna aceasta într-o promoţie sută la sută românească demonstrând din nou că are puterea de a fi cel mai bun din lume!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite