Coronavirus taie salariile din sport: Primele decizii drastice vin din Norvegia şi SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lars Lagerbäck a acceptat să câştige mai puţini bani la naţionala Norvegiei
Lars Lagerbäck a acceptat să câştige mai puţini bani la naţionala Norvegiei

Pe lângă cei care îşi pierd vieţile din cauza bolii COVID-19, în curând, planeta va număra şi celelalte victime ale pandemiei. Vorbim despre cei rămaşi fără locuri de muncă sau, în cel mai bun caz, cei cu venituri micşorate.

După recesiunea din 2008, urmează acum alta, mult mai mare şi cu efecte devastatoare. 

Doar săptămână trecută, peste 10.000 de muncitori Dacia şi Ford au fost trimişi în şomaj tehnic în România, iar hotelurile şi restaurantele s-au închis şi ele de câteva zile! Iar cine n-a rămas deja fără locul de muncă are, de asemenea, perspective sumbre: cel mai probabil, se va alege cu venituri micşorate. Această realitate loveşte şi sportul de performanţă!

Selecţionerul naţionalei Norvegiei Lars Lagerbäck (71 de ani) e primul tehnician renumit din lumea fotbalului care acceptă micşorarea salarială cu 20% în lumina ultimelor evenimente. „Aceasta e soluţia la care am ajuns de acord. E notabil sacrificiul pe care Lars Lagerbäck a acceptat să-l facă“, a anunţat Federaţia Norvegiană de Fotbal.

Iar această ştire e doar prima dintr-o serie lungă care va urma! Şi NBA, campionatul de baschet din SUA, suspendat acum din cauza coronavirusului, se pregăteşte de micşorări salariale. Potrivit presei internaţionale, contractele jucătorilor vor fi onorate, integral, până la 1 aprilie după care, începând cu 15 aprilie, ele pot fi diminuate pe motiv de „forţă majoră“. Sunt şanse ca acest sezon de NBA să fie anulat, dacă pandemia nu va fi ţinută sub control.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite