Capodoperă românească în Australia: Irina Bara şi Alexandra Cadanţu au oferit un meci de senzaţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Bara
Irina Bara

România a pornit cu cinci sportive în calificările primului Grand Slam din 2022 (17-30 ianuarie) însă, după primele două runde, a rămas cu o singură jucătoare care poate ajunge pe tabloul principal.

Iar asta pentru că, Gabriela Lee-Talabă (226 WTA), Mihaela Buzărnescu (124 WTA) şi Irina Fetecău (215 WTA) au părăsit, ieri, calificările, fiind învinse, în corpore, în primul tur. Iar cele două românce care avansaseră în runda a doua s-au întâlnit, astăzi, în meci direct.

Vorbim despre Alexandra Ignatik-Cadanţu (211 WTA) şi Irina Bara (136 WTA). Ele au oferit o partidă electrizantă, care a durat două ore şi 55 de minute! 

Încă de la primul set, a fost clar că va urma o întâlnire dramatică. Pentru că Bara s-a dus la 5-0, scor de la care a început revenirea fantastică a Irinei. Aceasta a luat game după game, la 5-3 a salvat două mingi de set şi s-a impus, incredibl, cu 7-5. A fost un prim set, cât un meci întreg: o oră şi 18 minute!

După această răsturnare incredibilă de situaţie, actul secund a fost mult mai liniştit. Pentru că, din nou, Bara a pornit ca din tun, s-a dus la 5-1 şi, de această dată, n-a mai avut emoţii, câştigând cu 6-1 în 34 de minute.

Cadantu

Decisivul a fost, din nou, sufocant! De această dată, Alexandra (foto) a pornit mai bine şi a avut 2-0 şi 3-1. De aici însă, setul a început să fie dominat de Irina. Aceasta a ajuns la 5-3, scor la care a irosit o minge de meci pe serviciul propriu. N-a mai contat însă, pentru că, în game-ul următor, Bara a mai avut trei mingi de meci, de această dată pe contraserviciu, şi a valorificat ultima dintre ele.

A fost 5-7, 6-1, 6-4 pentru Irina Bara după două ore şi 55 de minute.

În partida decisivă pentru intrarea pe tabloul principal, sportiva de 26 de ani se va duela cu Viktoriya Tomova (Bulgaria, 26 de ani, 119 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite