Bănel Nicoliţă, compătimit: „A plecat din România că n-avea ce să mănânce“. Unde ar lucra în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolita

Fostul internaţional, care a adunat 37 de selecţii şi un gol în prima reprezentativă, a revenit în atenţia publicului după o lungă perioadă. Din păcate, din motive nedorite.

România a avut, de-a lungul anilor, sportivi, dar mai ales fotbalişti talentaţi, care şi-au bătut joc de calităţile lor, au luat-o pe calea greşită şi, după o scurtă perioadă de glorie, au avut o cădere zgomotoasă. Nicolae Mitea, fostul dinamovist care, la un moment dat, juca alături de marele Ibrahimovici la Ajax, e un exemplu, în acest sens.

Prăbuşirea unor astfel de vedete n-a sensibilizat pe nimeni. În schimb, povestea lui Bănel Nicoliţă (36 de ani), care şi-a fi pierdut averea şi ar fi ajuns în America de teama cămătarilor, a stârnit un val de reacţii de compasiune pentru fostul internaţional. Iar asta pentru că Bănel a avut mereu imaginea unui om muncitor, care şi-a croit un drum în viaţă, pornind de jos. Şi şi-a depăşit cu mult condiţia, deşi nici n-a fost vreun talent în fotbal. 

Pornind de aici, inclusiv Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), s-a arătat îngrijorat de situaţia lui Nicoliţă. În dialog cu prosport.ro, Dragomir a lăsat de înţeles că, într-adevăr, Bănel ar fi fugit din ţară, după ce ar fi pierdut toţi banii strânşi din fotbal.

Ce a spus Dumitru Dragomir?

*Eu cred că a plecat şi de frică şi că nu mai avea ce să mănânce aici. Unde a avut, domne, zeci de mii? Se şi cheltuiesc banii! Ştiţi cum se duc? Dacă nu faci o afacere care să producă, care să-ţi aducă banii înapoi, banii se duc foarte uşor, iar el s-a dus să muncească.

*Nu e de râs. Dacă s-a dus să muncească, bravo lui! Munceşte, îşi câştigă banii, că aici în România ce să faci? Aici ori reuşeşti, ori nu reuşeşti şi eşti prăpădit toată viaţa că îţi fuge şi nevasta, cum s-a întâmplat la el. Copiii îi cer, n-ai de unde să le dai, e ca la balamuc. Locuri de muncă nu mai găseşti aici.

*Gigi Becali să le dea tuturor din istoria clubului bani? El dă la preoţi şi la biserici. Dar ar fi putut să se facă preot Bănel şi atunci îl finanţa Gigi Becali. Dacă se făcea preot, eu vă spun că Becali îl făcea milionar.

*E cuminte rău de tot! Dacă s-a dus să muncească, bravo lui! Şi dacă îl caută cămătarii, ce? La mine (n.r. - în domeniul construcţiilor) trebuie să muncească şi după trei zile fuge. În construcţii, se munceşte al dracului! E grea munca! Eu stau toată ziua pe şantier şi văd, munca e grea pe şantier, stai în frig, stai în ploaie. E greu, Bănel a fost învăţat cu altă viaţă, nu e viaţă de fotbalist asta.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite