Australian Open a ramas fara romani

Visul frumos al jucatorilor romani de pe tabloul principal de la Australian Open a luat sfarsit in week-end-ul ce tocmai s-a incheiat. Pentru Andrei Pavel si Adrian Voinea, cei doi reprezentanti ai

Visul frumos al jucatorilor romani de pe tabloul principal de la Australian Open a luat sfarsit in week-end-ul ce tocmai s-a incheiat. Pentru Andrei Pavel si Adrian Voinea, cei doi reprezentanti ai nostri la Antipozi, spaniolul Albert Costa si suedezul Thomas Johannson s-au dovedit a fi adversari mult prea puternici, partidele lor fiind ultimele la aceasta editie a primului turneu de Grand Slam al anului. Primul care a parasit turneul a fost Andrei Pavel, intrat pe terenul de tenis sambata dimineata. Andrei, cap de serie nr. 25, a jucat in turul trei cu spaniolul Albert Costa, cel care a dispus de roman in doar trei seturi, 7-6, 6-4, 6-4. Astfel, Pavel nu a putut sa-si egaleze cea mai buna performanta obtinuta la acest turneu, reusita in 1999, cand romanul s-a calificat in optimi. In ceea ce-l priveste pe Voinea, acesta atinsese cea mai buna performanta a sa in momentul in care s-a calificat in turul patru, dar nu a fost in stare sa o imbunatateasca, fiind eliminat in patru seturi, 7-6, 2-6, 0-6, 4-6, de suedezul Thomas Johansson. Acesta, cap de serie nr. 16, a avut de furca cu romanul doar in primul set, pentru ca, inexplicabil, dupa ce a castigat cu 7-6, Adrian nu s-a mai putut concentra si, desi serviciul i-a mers bine, a facut 53 de greseli nefortate, fata de cele 25 ale suedezului, aspect ce s-a dovedit hotarator in stabilirea castigatorului. Oricum, pentru ca, ajuns pana in aceasta faza, Voinea va primi din partea organizatorilor 30 de puncte ATP si 32.365 de dolari. In afara meciurilor celor doi romani, sfarsitul saptamanii trecute a gazduit alte cateva meciuri interesante, precum cel dintre Pete Sampras si francezul Nicolas Escude, castigat de american la capatul a cinci seturi foarte disputate, 7-6, 5-7, 6-4, 6-7, 6-3, precum si cel dintre englezul Tim Henman, cap de serie nr. 6, si suedezul Jonas Bjorkman. Desi in turul precedent lasase impresia ca se afla in mare forma, Henman s-a vazut trimis acasa de Bjorkman dupa numai trei seturi, 6-2, 7-6, 6-4, ceea ce face ca germanul Tommy Haas, cap de serie nr. 7, si americanul Pete Sampras, cap de serie nr. 8, sa fie, acum, principalii favoriti ai competitiei masculine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: