Şumudică, şansa relansării carierei: Va antrena o echipă cu un fost internaţional argentinian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sumudica

Marius Şumudică (51 de ani) va trebui să renunţe la noua sa carieră, cel de analist TV, pentru a reveni pe bancă, într-o nouă încercare de a-şi reface cota după mai multe experienţe ratate.

Marius Şumudică a fost definiţia „antrenorului-turist“, la ultimele sale echipe. Cifrele vorbesc de la sine: Rizespor (7 meciuri), CFR Cluj (15 meciuri) şi Yeni Malatyaspor (16 meciuri).

În aceste condiţii, n-a surprins foarte tare că, după ultimul rateu, Şumudică s-a orientat spre o carieră de analist TV, studiourile unor posturi dedicate sportului fiind „refugiul“ perfect pentru mai mulţi foşti tehnicieni care fie că au eşuat, fie că n-au mai avut răbdarea necesară de a-şi continua cariera.

Şumudică însă a primit acum o nouă şansă de a-şi relansa cariera de antrenor! Pentru că va semna cu Al-Shabab Riad (Arabia Saudită), locul 4 în prima ligă, când mai sunt cinci etape de jucat. Şumudică îl va înlocui pe brazilianul Péricles Chamusca şi obiectivul său principal, în viitorul apropiat, va fi Liga Campionilor Asiei, competiţie în care va debuta, în faza grupelor, la data de 8 aprilie. Primul meci va fi cu Mumbai City (India). În grupa din care face Al-Shabab se află şi Al-Jazira (Emirate) şi Al Quwa Al Jawiya (Irak).

În lotul saudiţilor, marea vedetă e mijlocaşul defensiv, Éver Banega (33 de ani). Acesta a fost în lotul Argentinei, la Mondialul din 2018, şi a evoluat la echipe precum Sevilla, Inter Milano, Atletico Madrid sau Valencia. 

Şumudică a mai avut un mandat la Al-Shabab, între iunie 2018 şi iunie 2019. Atunci, a adunat 32 de partide pe banca formaţiei din Riad: 16 victorii, 9 remize, 7 înfrângeri. Golaveraj: 41-28.

În acest moment, în campionatul saudit domină echipa antrenată de un alt român, Cosmin Contra. Al-Ittihad Jeddah e lider, având 60 de puncte după 25 de etape. Locul 2 e ocupat de Al-Hilal Riad, cu 49 de puncte strânse în 23 de partide. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite