Şumudică, greşeala care i-a schimbat viaţa: De când a luat-o la vale cariera sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sumudica

În decurs de un an, s-a ales praful de cariera unui antrenor care îşi făcuse o cotă excelentă. Scandalurile pe care l-a tot provocat şi lipsa rezultatelor l-au transformat într-un „turist“, la ultimele sale trei echipe.

Pare greu de crezut acum, însă în prima săptămână din 2021, Marius Şumudică (50 de ani) avea Turcia la picioare. 

   

Pentru că, la data de 5 ianuarie 2021, echipa românului din acel moment, Gaziantep, ajungea pe primul loc în Superliga turcă. Incredibil însă, la numai şase zile distanţă, conducerea anunţa plecarea lui Şumudică de pe bancă! 

Decizia a venit după ce, având o serie impresionantă, 15 partide fără înfrângeri (opt victorii, şapte remize), Şumi a tot forţat prelungirea acordului său, scadent până în vara anului 2021. Doar că încercările sale de a obţinte prelungirea au iritat atât de mult conducerea, încât preşedintele Mehmet Buyukeksi i-a arătat uşa: „Contract, contract, contract după fiecare meci! Fotbalul turc are momente grele, stadioanele sunt goale. Nu există venituri, nu există sponsori. Plătim antrenorului 1,2 milioane de euro, dar acum el vrea 1,6 milioane de euro, 1,9 milioane de euro, cu tot cu prime. El îşi asumă acest succes, în întregime. Cum se poate întâmpla aşa ceva? Dacă există un succes, e un succes comun, de la magazioner, până la conducere. Nimeni nu e mai presus de club“.

12 meciuri câştigate din 38

Despărţirea de Gaziantep a fost un moment de răscruce pentru Şumudică! Pentru că de atunci cariera lui a luat-o la vale. A avut şederi scurte, la următoarele sale echipe, cu cifre extrem de slabe, care vorbesc de la sine:

*Rizespor (Turcia): 25 ianuarie - 4 martie 2021 - 0 victorii, 3 remize, 4 înfrângeri

*CFR Cluj (România): 2 iunie - 28 august 2021 - 9 victorii, 1 remiză, 5 înfrângeri

*Yeni Malatyaspor (Turcia): 14 octombrie 2021 - 7 februarie 2022 - 3 victorii, 3 remize, 10 înfrângeri

Aşadar, se poate vedea că, în ultimul an, Şumudică a câştigat doar 12 meciuri din cele 38 în care a fost pe bancă! Iar despărţirea de Yeni Malatyaspor s-a oficializat, ieri, în condiţiile în care a preluat echipa de pe locul 17, cu şase puncte după opt etape, şi a lăsat-o pe ultima poziţie, 20 din 20, cu 16 puncte după 23 de runde. 

Practic, în campionat, Şumi a câştigat doar două din cele 15 partide, primele de după instalarea sa în funcţie, şi a remizat în alte patru întâlniri.

10 puncte despart Yeni Malatyaspor de locul 16, primul care asigură rămânerea în Superliga turcă.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite