În a doua semifinală de la Roland Garros, Tsitsipas „a scos untul” din Djokovic! Vom avea o finală de vis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Novak Djokovici s-a calificat în finală la Roland Garros, după ce a trecut de Stefanos Tsitsipas în cinci seturi şi după aproape patru ore de joc.

Novak Djokovici, liderul ATP, l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas, locul 6 ATP şi cap de serie numărul 5, scor 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1, şi s-a calificat în finala ultimului turneu de Grand Slam al anului..

Sârbul a fost imperial în primele două seturi şi şi-a dominat copios adversarul. Chiar dacă setul trei a fost echilibrat, Djokovic a ajuns să aibă minge de meci, la 5-4, pe propriul serviciu. Tsitsipas, care dăduse semne de revenire încă de la jumătatea setului, nu doar că a salvat-o şi a făcut break-ul, dar a mai câştigat şi următoarele două game-uri şi setul. A urmat ceva mai bine de o oră de tenis stelar, cu schimburi care au lăsat cu gura căscată puţinii spectatori din tribune. Tsitsipas a egalat situaţia la seturi, dar efortul imens şi-a spus cuvântul în decisiv, pierdut fără drept de apel. Meciul a durat trei ore şi 54 de minute.

În finală, Djokovici va evolua contra marelui rival Rafael Nadal, cap de serie numărul 2, care a trecut de argentinianul Diego Schwartzman, locul 14 ATP şi cap de serie 12, scor 6-3, 6-3, 7-6 (7/0), după trei ore şi 12 minute.

Pentru Djokovici va fi cea de a cincea finală la Roland-Garros, în timp ce Nadal va juca pentru a 13-a oară în ultimul act al turneului de la Paris. Sârbul a câştigat 14 din ultimele 18 meciuri cu Nadal şi conduce în întâlnirile directe cu 29-26. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite