Tătaru: Am avut în primele 2-3 zile cam 550 de pacienţi care au solicitat externarea. În ultimele zile avem o scădere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii pacienţi pot cere externarea din spital mai repede
Unii pacienţi pot cere externarea din spital mai repede

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, la Constanţa, că, în primele două-trei zile, au fost circa 550 de pacienţi cu coronavirus care au solicitat externarea, dar în ultimele zile numărul acestora a scăzut.

”În contextul în care nu există o legislaţie, aşteptăm de o săptămână jumătate să ne dea acele pârghii, acel confort medical în care să putem gestiona pe internare, pe izolare, pe carantină, persoane infectate sau persoane sănătoase care vin sau au fost în contact cu persoane infectate, până atunci noi trebuie să gestionăm medical acest moment”, a spus el.

”Pe mine mă interesează să gestionez medical, de asta am venit la Spitalul Judeţean. În contextul în care nu avem o legislaţie, aşteptăm de o săptămână jumătate să ne dea acele pârghii, acel confort medical în care să putem gestiona pe internare, pe izolare, pe carantină, persoane infectate sau persoane sănătoase care vin sau au fost în contact cu persoane infectate, până atunci noi trebuie să gestionăm medical acest moment. Suntem obligaţi prin statutul nostru, prin asigurarea sănătăţii pacienţilor, să fim pregăţiţi”, a declarat Nelu Tătaru, jurnaliştilor aflaţi la Spitalul Judeţean Constanţa.

El a spus că numărul celor care solicită externarea a scăzut în ultimele zile.

”La nivelul ţării am avut în primele două, trei zile cam 550 de pacienţi care au solicitat externarea în primele trei zile, în ultimele zile avem o scădere a acestui număr, sunt cei asimptomatici care vor o externare mai rapidă decât cele zece zile”, a afirmat minsitrul Sănătăţii.

El a precizat că spitalul este pregătit, dar nu trebuie ”să ne lăsăm doar în baza spitalului”.

”Trebuie să respectăm şi acele principii de distanţare fizică, reguli de igienă. Spitalul este pregătit, dar odată cu creşterea numărului de cazuri şi a adresabilităţii în urgenţă foarte mare de la o zi la alta, atunci o să avem o suprasolicitare şi a compartimentului de Terapie Intensivă, care este cel mai important....”, a continuat el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite