Sub imperiul răului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă toate acestea, lăcomia a ajuns fără margini, nesimţirea la fel, banii sunt ochii dracului mai mult ca oricând. România este atacată de rele şi parcă nimeni nu mai are frică de Dumnezeu! Răul care a cuprins societatea românească este tot mai greu de combătut de către bine, iar credinţa şi biserica ortodoxă sunt atacate de către ”piraţi spirituali!”Legile bune sunt ignorate, legile proaste întăresc răul!

Într-o ţară în care majoritatea cetăţenilor sunt de religie ortodoxă, unde mânăstirile, bisericile şi moaştele sunt luate cu asalt, iar oamenii stau cu zecile de mii la cele sfinte, ne-am aştepta, firesc, să fie promovate şi respectate cu sfinţenie valorile creştine, morala creştină! Dar, din păcate, nu se întâmplă deloc aşa, dimpotrivă, în permanenţă se întâmplă lucruri groaznice, care au oripilat până şi comunitatea internaţională! Zici că trăim într-o anarhie totală, într-o societate fără nici un fel de reguli, în care legile le fac cei mai puternici, cei mai răi şi cei mai proşti! Dacă un cetăţean străin care nu ştie nimic despre România, dar citeşte sau priveşte/ascultă ştirile de zi cu zi, ar crede că românii sunt un popor de proşti, de nebuni, de criminali, de violatori...

Ceea ce se întâmplă la noi de mai mulţi ani încoace, într-o ţară despre care afirmăm cu tărie că este liberă şi democrată, întrece orice închipuire! E ceva de noaptea minţii! Societatea românească în general este într-o continuă degradare morală, în care oamenii parcă se dezumanizează  tot mai mult, nu mai sunt oameni, ci nişte monştri, iar instituţiile, inclusiv cele politice, sunt în colaps! Mai mult, nu au capacitatea, nu au puterea şi oamenii capabili să iasă din această stare dezastruoasă, afundându-se tot mai tare!

Nu trece o zi, nu trece o noapte fără să aflăm de alte şi alte nenorociri: crime, violuri, fapte groaznice, rele de neiertat comise în multe cazuri de cine nu te aştepţi! Aproape că nu mai cunoaştem oamenii de lângă noi, din societate, din instituţii, de la locul de muncă, din familie. Aflăm despre poliţişti pedofili, despre părinţi denaturaţi, degeneraţi care-şi molestează sau îşi omoară copiii, despre profesori imorali, despre copii răpiţi, omorâţi ori căzuţi victime în haznalele şcolilor, despre nebuni ca comit crime în spitalele de psihiatrie, despre preoţi, unii chiar cu funcţii înalte, corupţi, homosexuali, cu mentalităţi şi idei anticreştine, care consideră că violul este ceva consimţit şi constituie o plăcere pentru victime!!!

Pe lângă toate acestea, lăcomia a ajuns fără margini, nesimţirea la fel, banii sunt ochii dracului mai mult ca oricând. România este atacată de rele şi parcă nimeni nu mai are frică de Dumnezeu! Răul care a cuprins societatea românească este tot mai greu de combătut de către bine, iar credinţa şi biserica ortodoxă sunt atacate de către ”piraţi spirituali”, cum arăta într-o predică recentă, un înalt prelat al BOR, Episcopul Ignatie al Huşilor: ” „Credem că, aflându-ne în mijlocul valurilor, în mijlocul vânturilor, corabia vieţii noastre se scufundă. Poate sunt şi unii care vor să ne înece, venind în jurul nostru cu tot felul de «ambarcaţiuni», comportându-se ca nişte «piraţi» care vor să ne smulgă din corabia care este Biserica. Hristos întotdeauna ne transmite acest mesaj: să îndrăznim şi să nu ne temem!”, a subliniat PS Ignatie.

Ierarhul a explicitat că există în societatea actuală foarte multe „ambarcaţiuni ideologice”, unele mai perfide decât altele, care încearcă să ne destabilizeze, „piraţi spirituali” care devin suporteri a tot ceea ce consideră ei că ţine de „diversitate” şi că sub tutela toleranţei, ei sunt cei mai intoleranţi! „Sunt foarte ostili Bisericii şi manipulează!”

Cu toate acestea, mulţi români se luptă în permanenţă cu imperiul răului, în timp ce alţii îl provoacă în valul de infracţionalitate şi imoralitate care mătură scumpa şi iubita noastră patrie, pe care o părăsesc zeci şi sute de cetăţeni, în fiecare zi! Chiar acum când scriu acest text, aud încă o ştire negativă, o nouă agresiunea asupra unui copil de 9 ani, iar un pomelnic lung de  genuri infracţionale şi un număr de ordinul miilor de infractori, rulează pe monitorul televizorului, în cazul tâlharilor şi criminalilor eliberaţi în baza recursului compensatoriu . În baza unei legi !!!

Am ajuns să ne întrebăm singuri, ce se întâmplă cu românii ca oameni, de ce am ajuns în noaptea minţii ?!!! Răspunsuri ar fi multe şi bulversante sau nu sunt deloc! Sumedenie dintre noi am ajuns într-o stare de dezumanizare fără precedent, dominaţi de imperiul răului ! Şi nici măcar nu ştim când şi dacă ne vom face bine? Nu ne rămâne decât să ne luptăm cât mai mult, mai inteligent şi eficient cu răul! Să nu ne lăsăm copleşiţi de rău şi să nu mai fim indiferenţi!

Nu aş fi vrut să scriu acest text cu o conotaţie negativă, dar nici nu pot să cad în capcana ştirilor pozitive, nu zic că acestea nu ar trebui promovate, dar nici să nu ne facem că nu vedem ce se întâmplă cu noi, să trecem cu vederea, să băgăm gunoiul sub preş şi să încurajăm răul. Diavolul trebuie combătut în permanenţă şi cu cele mai puternice arme !

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite