Nelu Tătaru: Azi vom avea un număr de cazuri mai crescut decât de obicei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tătaru spune că numărul mare de cazuri din ultimele zile vine din cauza măsurilor de relaxare şi a nerespectării regulilor
Tătaru spune că numărul mare de cazuri din ultimele zile vine din cauza măsurilor de relaxare şi a nerespectării regulilor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că numărul de cazuri de COVID-10 confirmate astăzi va fi „mai crescut decât de obicei”. Acesta  a mers, joi, într-o vizită de lucru la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde a explicat că următoarea etapă de relaxare va începe de la 1 iulie.

„Astăzi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar sper ca zilele următoare să ne putem reveni. Fac un nou apel la populaţie să menţină regulile de igienă, regulile de precauţie şi distanţare fizică”, a spus ministrul.

Tătaru spune că numărul mare de cazuri din ultimele zile vine din cauza măsurilor de relaxare şi a nerespectării regulilor şi a „bagatelizării” şi „instigării la nerecunoaşterea unei pandemii”.

Autorităţile au în plan noi măsuri de relaxare începând cu 1 iulie.

„Următoarea perioadă de relaxare se va face, sper, pe 1 iulie. Vom avea nişte restricţii punctuale la nivel de teritoriu, la nivelul fiecărui focar În acest moment evoluţia nu e ca la început, dar avem 180 de pacienţi pe Terapie Internsivă, iar mortalitatea e de circa 15 persoane pe zi, noi trebuie să informăm în caz de comorbidităţi. Suntem o echipă guvernamentală care şi-a făcut treaba„, a afirmat ministrul Sănătăţii.

„Eu sper ca evoluţia să ne permită acest lucru. Fiecare caz în parte este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazurile particular. Dacă vor fi restricţii, vor fi strict punctuale şi locale”, a mai spus Tătaru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite