Ministerul Sănătăţii: Niciun caz de variola maimuţei nu a fost înregistrat în România

Ministerul Sănătăţii: Niciun caz de variola maimuţei nu a fost înregistrat în România

FOTO Shutterstock

Pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuţei sau suspiciune de îmbolnăvire, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Cazul de la Rădăuţi este din punct de vedere clinic şi epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală”, se arată într-un comunicat oficial. 

Precizările vin în urma apariţiei în mediul online a unor informaţii referitoare la apariţia în România a unui caz de variola maimuţei la Suceava. 

Comunicatul oficial citează informaţii furnizate de şeful secţiei de boli infecţioase de la spitalul din Rădăuţi, dr. Angelica Popescu.

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale. 

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuţi cu virusul variolei maimuţei, se mai arată în comunicat. 

Pentru mai multe informaţii legate de variola maimuţei, Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţia publicului un material recent pe această temă elaborat de către Biroul Regional pentru Europa al OMS.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările