Johnson & Johnson, refuzată de rivali după ce a propus să examineze împreună riscurile de coagulare după vaccinare

Johnson & Johnson, refuzată de rivali după ce a propus să examineze împreună riscurile de coagulare după vaccinare

Autorităţile federale americane din domeniul sănătăţii au recomandat, marţi, sistarea utilizării serului  cel puţin pentru câteva zile. FOTO Shutterstock

Compania americană Johnson & Johnson a cerut producătorilor rivali de vaccinuri anti-COVID-19 să i se alăture în eforturile ce vizează studierea riscurilor de cheaguri sangvine asociate utilizării acestor seruri, a anunţat vineri cotidianul The Wall Street Journal, citând surse familiarizate cu această chestiune, relatează Reuters.

Compania Johnson & Johnson a început să îi contacteze pe ceilalţi producători de vaccinuri anti-COVID-19 după ce autorităţile federale americane din domeniul sănătăţii au recomandat, marţi, sistarea utilizării serului  cel puţin pentru câteva zile, după ce şase femei cu vârste mai mici de 50 de ani au dezvoltat o formă rară de cheaguri sangvine după ce au fost inoculate cu acest ser, transmite Digi24.

În acelaşi timp, Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat că examinează patru cazuri de forme rare de cheaguri sangvine raportate la persoane din Statele Unite inoculate cu acelaşi ser. 

Pfizer şi Moderna au obiectat considerând că nu este nevoie să dubleze eforturile depuse de agenţiile federale americane care analizează deja cazurile de cheaguri sangvine şi investighează cauzele lor, potrivit articolului publicat în The Wall Street Journal.

Astfel de efecte adverse specifice nu au fost raportate în rândul persoanelor care au fost imunizate cu vaccinurile Pfizer şi Moderna, au precizat reprezentanţii celor două companii americane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările