Gest impresionant al unui om de afaceri italian, în România. A amenajat un ambulatoriu pentru copii

Gest impresionant al unui om de afaceri italian, în România. A amenajat un ambulatoriu pentru copii

În timp ce autorităţile privesc de pe margine când vine vorba de investiţii în sănătate, un bărbat cu suflet mare a decis să doneze toţi banii necesari pentru înfiinţarea ambulatoriului secţiei de boli infecţioase pentru copii de la Spitalul Judeţean Arad. Omul de afaceri este italian şi s-a oferit să suporte toate cheltuielile, în semn de mulţumire pentru românii angajaţi la firma lui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au început lucrările la singurul ambulatoriu de boli infecţioase pentru copii din Arad. Banii necesari, peste 100 de mii de euro, n-au venit de la autorităţi, ci de la un om de afaceri italian. De 20 de ani, bărbatul are o firmă de construcţii în ţara noastră, pe care a înfiinţat-o cu ajutorul muncitorilor români. A ales în acest fel să le mulţumească, scrie Digi24.

„Am lucrat cu ei, ne-am dezvoltat, cu ei a crescut firma noastră şi a ajuns la un nivel înalt. Am simţit că am o datorie în România şi am ajuns să plătesc datoriile mele”, spune Sergio Valsania om de afaceri.

În luna decembrie, Sergio Valsania a contactat ONG-ul care a reabilitat în doar un an alte 2 etaje ale secţiei de boli infecţioase. Noul ambulatoriu va fi amenajat în subsolul aceleiaşi clădiri, spaţiu nefolosit de peste 4 decenii.

„Ambulatoriul deserveşte nu numai oraşul Arad, ci tot judeţul Arad. Şi pentru că Timişoara şi Oradea nu au ambulatoriu pentru boli infecţioase, ambulatoriul nostru poate deservi şi această zonă”, afirmă Anamaria Nyeki preşedintele asociaţiei "Cetatea Voluntarilor Arad".

Compartimentul va avea 200 de metri pătraţi, cu 12 spaţii pentru internări, consultaţii sau alte proceduri medicale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: