Expert OMS: Vaccinurile anti-COVID nu vor stopa, pe termen scurt, creşterea infectărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vaccin

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu crede că nu vor fi suficiente doze de vaccinuri în următoarele trei până la şase luni pentru a preveni creşterea numărului de persoane infectate de coronavirus, a declarat Mike Ryan, scrie The Guardian.

"Nu vom avea suficiente vaccinuri pentru a preveni o creştere a cazurilor timp de trei până la şase luni", a declarat Mike Ryan. 

El reiterează mesajul prin care cere populaţiilor să păstreze distanţa şi să respecte măsurile pentru prevenirea răspândirii Covid-19. 

Reamintim că, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a declarat miercuri că vaccinarea întregii populaţii împotriva virusului SARS-CoV-2 va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021, primii care vor fi vaccinaţi fiind lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc.

"România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în ţările membre ale UE într-un mod etapizat. Toate statele vor primi în acelaşi timp tranşe. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile vor fi folosite la cel mai înalt grad de eficienţă şi siguranţă şi să respecte toate reglementările internaţionale. Ministerul Sănătăţii are o strategie de vaccinare în România şi există etape prevăzute, precum şi o reţea de stocare şi distribuţie. Noul vaccin pe care îl vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesită condiţii speciale de transport şi depozitare şi aceste lucruri vor fi, cu siguranţă, bine gestionate", a afirmat, miercuri, Horaţiu Moldovan, în dezbaterea prilejuită de Ziua mondială SIDA şi intitulată "Programul de tratament HIV în al doilea val COVID".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite