Două pieţe din Craiova, închise după ce Protecţia Consumatorului a descoperit grave încălcări ale Ordonanţelor militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ANPC
Foto: ANPC

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au suspendat temporar activitatea la pieţele Centrală şi Valea Roşie din Craiova din cauza neregulilor găsite privind distanţarea socială a persoanelor. Au fost aplicate amenzi în cuantum de 17.000 lei.

Potrivit ANPC, aceste măsuri au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr.  3/2020, în cazul Pieţei Centrale (nu au fost implementate măsurile  de distanţare socială, culoarele dintre tarabe neavând lăţimea prevăzută de aceasta, nu au fost asigurate substanţe dezinfectante, în incinta pieţei, pentru consumatori şi comercianţi), iar în cazul Piaţei Valea Roşie, din cauza abaterilor privind desfăşurarea activităţii în spaţiul de vânzare şi cel de depozitare a lactatelor, în condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare.

ANPC dă asigurări că va continua campania de verificări şi în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea şi viaţa consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum şi că drepturile consumatorilor sunt respectate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite