Şefa INSP, întrebată dacă se va ajunge la 20.000 de noi infectări zilnic: Da, dacă vom păstra acelaşi trend în care nu facem nimic

Şefa INSP, întrebată dacă se va ajunge la 20.000 de noi infectări zilnic: Da, dacă vom păstra acelaşi trend în care nu facem nimic

Directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), medicul Adriana Pistol, afirmă că dacă populaţia va continua să nu respecte măsurile de distanţare fizică, de protecţie sanitară individuală şi dacă oamenii nu se vor vaccina România nu este „departe” de a înregistra 20.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2 zilnic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Depinde de noi, depinde de ce ne dorim, depinde de ce facem în fiecare zi, depinde de cât de serioşi suntem în autoprotecţie şi protejarea celor din jur, depinde dacă mergem acum să ne vaccinăm, depinde de toate acestea. Dacă vom păstra acelaşi trend în care nu facem nimic, da, nu suntem departe de 20.000”, a afirmat Adriana Pistol miercuri după amiază, într-o conferinţă de presă, întrebată fiind dacă există riscul ca România să ajungă să raporteze 20.000 de noi cazuri de COVID-19 pe zi. 
 
Medicul susţine că purtarea măştii sanitare de protecţie este utilă, însă aceasta face parte dintr-un pachet de măsuri care trebuie respectate.
 
„Masca şi-a dovedit utilitatea. Sigur că nu este un mijloc perfect, sigur că nu ne-am fi dorit să ajungem aici, mizând pe o populaţie protejată prin vaccin şi nu printr-un lucru de genul ăsta, cu este masca, dar masca va avea o influenţă, chiar dacă nu foarte mare, dar va avea în mod sigur o influenţă asupra evoluţiei bolii sigur că nu este singurul lucru care poate să influenţeze această evoluţie, este doar unul dintre lucrurile care pot să aducă un aport la reducerea numărului de cazuri. Primul, în mod evident, este vaccinarea. Al doilea este distanţarea fizică, evitarea aglomeraţiilor, al treilea: igiena personală. Este un cumul de măsuri care sunt necesare dacă vrem să vedem efecte foarte serioase asupra evoluţiei pandemiei. Dar masca este unul dintre ele”, a mai declarat Adriana Pistol. 
 
Purtarea măştii devine obligatorie în toate spaţiile publice deschise, în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este peste 6 la mia de locuitori, conform ordinului semnat marţi de miniştrii Sănătăţii şi Afacerilor Interne şi care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările