Cadrele medicale care intră în contact cu pacienţi cu Covid-19 nu au primit încă stimulentele. Nelu Tătaru: Nu am primit lista de la niciun spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Tătaru FOTO Inquam Photos / George Calin
Nelu Tătaru FOTO Inquam Photos / George Calin

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat pentru Europa FM că nu a primit până acum de la niciun spital lista cu numele celor care se califică pentru plata stimulentului de 2500 de lei brut şi că aşteaptă încă listele de la conducătorii unităţilor sanitare.

„N-am primit de la niciun spital. Aşteptăm să se facă nominalizarea. Încă sunt discuţii la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care să putem plăti, bonifica, aceşti oameni care au lucrat. Mai rămâne să ştim şi care sunt aceşti oameni. N-avem la nivel central de unde să ştim”, a explicat Tătaru în cadrul unui interviu acordat Europa FM

Întrebat dacă nu îl deranjează această întârziere a managerilor de spitale de a prezenta lista din luna martie a celor care au tratat pacienţi cu coronavirus, ministrul a răspuns: „Tocmai, faptul pentru care am cerut prelungirea coordonării de către Ministerul Sănătăţii a spitalelor din administraţiile publice locale arată faptul că ne sâcâie, aşa cum aţi spus şi dumneavoastră, fiindcă trebuie făcută ordine şi la nivelul spitalelor. Cât vom avea management pus pe alte criterii decât cele medicale sau manageriale, vom avea aceste situaţii”.

Nelu Tătaru a precizat că a primit sesizări privind întârzierea plăţilor sau includerea pe liste a unor persoane care nu ar avea acest drept.

Stimulentele au fost promise de de preşedintele Klaus Iohannis la mijlocul lunii martie cînd mai multe cadre medicale ameninţau cu demisia reclamând în principal lipsa echipamentelor de protecţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite