Amenzile din starea de urgenţă mai pot fi contestate până pe 2 iunie inclusiv

Amenzile din starea de urgenţă mai pot fi contestate până pe 2 iunie inclusiv

Persoanele care doresc contestarea amenzilor din starea de urgenţă trebuie să depună o plângere la judecătoria din zona în care au fost sancţionaţi până pe 2 iunie inclusiv.

2 iunie inclusiv este ultima zi în care pot fi contestate amenzile date pentru nerespectarea restricţiilor impuse în perioada stării de urgenţă. Deşi au fost declarate neconstituţionale, acestea pot fi anulate doar dacă sunt contestate în instanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amenzile date în perioada de urgenţă mai pot fi contestate doar până pe 2 iunie.
 
300.000 de români au primit amenzi în valoare de 130 de milioane de euro. Ei au avut la dispoziţie 15 zile lucrătoare pentru a formula plângerile împotriva proceselor verbale de constatare, ce trebuie depuse la judecătoria unde a fost săvârşită contravenţia.
 
În baza deciziei CCR, care a fost publicată în Monitorul Oficial pe 15 aprilie, instanţa de judecată va anula procesele-verbale de contravenţie. Cei care au plătit deja amenzile îşi vor putea recupera banii de la stat, cu aceeaşi condiţie: să formuleze plângere contravenţională la judecătorie.
 
CCR a arătat, în motivarea deciziei prin care amenzile din perioada stării de urgenţă au fost declarate neconstituţionale, că legea nu întruneşte „exigenţele de claritate, precizie şi previzibilitate”, iar stabilirea contravenţiilor este lăsată, în mod arbitrar, la aprecierea agentului constatator.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: