Alexandru Rafila: Astăzi şi mâine vom putea să vedem care este trendul şi să facem comentarii despre evoluţia pandemiei

Alexandru Rafila: Astăzi şi mâine vom putea să vedem care este trendul şi să facem comentarii despre evoluţia pandemiei

Alexandru Rafila - FOTO Eduard EneaAlexandru Rafila - FOTO Eduard Enea

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat, cu privire la numărul ridicat de cazuri înregistrat joi, că „astăzi şi mâine vom putea să vedem care este trendul şi atunci putem să facem comentarii despre evoluţia pandemiei”.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Este vorba de o creştere semnificativă de cazuri, rămâne să vedem dacă discutăm despre o situaţie singulară sau, ceea ce ar fi îngrijorător, întrăm într-un un trend crescător şi următoarea săptămâna va fi mult mai sugestivă că să vedem care este într-adevăr situaţia din România.
 
Dacă discutăm de focare, adică un număr mai mare de cazuri concentrate în două trei locuri,  discutăm de o repartiţie uniformă de cazuri noi, se pot lua măsuri de localizare şi de închidere a acestor focare, dacă discutăm de o creştere la nivel naţional, situaţia este mai îngijorătoare pentru că arată o relaxare a oamenilor.
 
Astăzi şi mâine vom putea să vedem care este trendul şi atunci putem să facem comentarii despre evoluţia pandemiei în România. Sunt relevante aceste trei zile pentru că arată de fapt situaţia de miercuri, joi şi vineri, pentru că întotdeauna raportarea se face cu o zi în urmă", a declarat Alexandru Rafila la postul Digi24.
 
La aproximativ trei săptămâni de la relaxarea din 15 mai, numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut din nou la peste 200 de cazuri, după ce mai multe zile la rând era înregistrată o medie de 150 de noi îmbolnăviri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările