Încă 49 de cazuri noi de infectare cu Omicron. Tulpina se transmite comunitar. În cât timp va deveni dominantă în România

Încă 49 de cazuri noi de infectare cu Omicron. Tulpina se transmite comunitar. În cât timp va deveni dominantă în România

FOTO Shutterstock

Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş" a confirmat, vineri seară, alte 49 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2, astfel încât numărul total ajunge la 92. anterior, vineri au mai fost anuţate cinci cazuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile anunţă transmitere comunitară a variantei OMICRON care va deveni dominantă în următarele două săptămâni.

„Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a confirmat astăzi alte 49 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2”, a transmis, vineri seară, Ministerul Sănătăţii. 

Sursa citată a precizat că este vorba despre 28 de bărbaţi şi 21 de femei cu vârste cuprinse între 0 şi 79 ani din municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Suceava şi Vaslui.

Şapte dintre  persoanele infectate au istoric de călătorie în Marea Britanie şi Nigeria, iar 32 sunt vaccinate împotriva COVID 19.

Ministerul Sănătăţii precizează că numărul total al cazurilor confirmate cu varianta OMICRON a virusului SARS CoV-2 se ridică la 92.

„Cifrele înregistrate în ultimele 24 de ore sugerează începutul transmiterii comunitare pentru tulpina OMICRON care probabil va deveni dominantă în următoarele două săptămâni”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările