În Bucureşti nu mai este niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19. Câte locuri mai sunt disponibile în ţară

În Bucureşti nu mai este niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19. Câte locuri mai sunt disponibile în ţară

În Bucureşti nu mai este niciun pat liber la ATI pentru bolnavii COVID.

În România sunt 1.311 de paturi ATI pentru pacienţii de COVID-19, conform datelor postate în aplicaţia alerte.ms, astăzi, 27 septembrie. Dintre acestea, 1.218 sunt ocupate. În Bucureşti nu mai există locuri libere pentru persoanele cu COVID-19, iar în România mai sunt libere doar 24 paturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Bucureşti sunt avizate de DSP 271 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.
 
La nivel naţional sunt libere 24 de paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti nu mai sunt paturi libere la acest moment.
 
„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.
 
Situaţie paturi ATI destinate pacienţilor de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
 
Argeş -1
Bacău 1 
Brăila - 1
Braşov - 1
Constanta - 8
Dolj - 4
Mureş - 1
Timiş - 2
Vrancea -5

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările