VIDEO Klaus Iohannis se urcă într-un avion privat pentru a pleca la Bruxelles. Motivul: România nu are avion pentru demnitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat astăzi la Bruxelles la deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de artă Europalia într-un avion privat. La fel a făcut şi aseară când, după ce a participat la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL de la Cluj, a ieşit 80 de minute mai târziu la Palatul Cotroceni pentru o declaraţie de presă. Motivul: România nu are avion pentru demnitari.

Astăzi, preşedintele a fost surprins în timp ce se îmbarca într-o aeronavă înregistrată în Luxemburg, şi care se pregătea să meargă spre Bruxelles, acolo unde Klaus Iohannis este invitat la deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Artă Europali.

În lipsa unui avion prezidenţial, aceeaşi aeronavă a fost folosită de preşedinte şi aseară pentru a se întoarce de la Cuj, unde a participat la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Vest. Şeful statului a decolat la ora 19.06 şi a aterizat pe Aeroportul Otopeni la 19.46, timp în care administraţia prezidenţială transmitea informaţia că preşedintele va ţine o conferinţă de presă la Cotroceni la ora 20.15.

Aeronava este de tip Embraer Legacy 650 şi a fost înregistrată în Luxemburg, cu indicativul LX MISA Embraer 40, potrivit Realitatea TV. 

Aseară, în afara atacului tradiţional la guvernarea PSD, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut, în mod surprinzător, demisia şefului DIICOT Felix Bănilă, ca urmare a problemelor din ancheta anchetei cazului Caracal. În 2018, Felix Bănilă a fost propus la şefia DIICOT de fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader. Klaus Iohannis a acceptat atunci propunerea PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite