Fălcoi, răspuns pentru Cîţu: Procentul de 2% din PIB pentru Apărare nu trebuie prevăzut. E de la sine înţeles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Fălcoi, propunerea USR plus pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale. FOTO: Facebook
Nicu Fălcoi, propunerea USR plus pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale. FOTO: Facebook

Deputatul USR Nicu Fălcoi, propus în funcţia de ministru al Apărării Naţionale în Cabinetul Cioloş, a declarat marţi că formaţiunea din care face parte nu a prevăzut în programul de guvernare alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, aşa cum a acuzat Florin Cîţu, deoarece acest procent este de la sine înţeles.

„Alocarea de 2%, care deşi s-a tot zvonit că nu este cuprinsă în programul de guvernare, nici pomeneală că nu ne-o asumăm. Alocarea de 2% pentru bugetul Apărării şi creionarea unui buget cât mai rapid - imediat după votul de învestitură", a afirmat Fălcoi, după audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Deputatul a fost întrebat de ce nu este prevăzut în programul de guvernare al USR angajamentul de 2% din PIB pentru Apărare.

„În opinia noastră nu mai trebuie prevăzută această cifră. Este de la sine înţeles. Este lege în acest moment şi este o înţelegere la care au achiesat toate partidele politice că România va aloca minim 2% pentru Apărare în anii următori. (...) Nu, nu a scăpat. În opinia noastră, chiar nu trebuia să scriem 2% în acel program de guvernare. Este de la sine înţeles că acel 2% există. Da, putem să discutăm în viitor poate şi de o creştere a acestui procent. Asta nu înseamnă că acum este momentul, dar într-un viitor", a mai spus Nicu Fălcoi.

Propus la şefia Ministerului Apărării, Nicu Fălcoi a primit aviz negativ în comisiile de specialitate ale Parlamentului. 

Florin Cîţu a declarat marţi dimineaţa că în programul de guvernare al USR nu mai este precizat 2% din PIB pentru Ministerul Apărării, ceea ce ar fi o încălcare a promisiunilor în cadrul NATO.

Citeşte şi: Miniştrii propuşi de Cioloş sunt audiaţi de comisiile de specialitate. Dan Barna a primit aviz negativ LIVE TEXT

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite