Turcan, după negocierile cu PSD pe muncă: Începând cu anul viitor, alocaţiile şi pensiile urmează să fie indexate

Turcan, după negocierile cu PSD pe muncă: Începând cu anul viitor, alocaţiile şi pensiile urmează să fie indexate

Raluca Turcan, ministrul Muncii. FOTO: Facebook

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan a declarat joi, după negocierile din Parlament cu cei de la PSD pe viitorul program de guvernare, că începând cu anul viitor alocaţiile şi pensiile vor fi indexate. Raluca Turcan a mai precizat că există deja o decizie pentru creşterea salariului minim de la 1 ianuarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„PNL susţine majorări de venituri. Aşa cum am spus, începând cu anul viitor, alocaţiile urmează să fie indexate, pensiile urmează să fie indexate, reformele sunt demarate. Reducarea inechităţilor este o prioritate”, a spus ministrul interimar al Muncii, la Parlament. 

Turcan a precizat că astăzi nu vor anunţa niciun procent, pentru că aceste majorări nu ţin de Ministerul Muncii, ci de politica generală a guvernului.

„Avem calculate diferite tipuri de impact bugetar şi în funcţie de veniturile pe care le vom avea la dispoziţie, aşa cum am anunţat şi până acum, stabilim un impact”, a arătat ea. 

Ministrul interimar al Muncii a afirmat că se fac proiecţii pentru majorarea pensiilor între 6 şi 12 la sută, majorarea alocaţiilor fiind deja pregătită şi bugetată în proiectele pe care le au. „Sunt majorări pe care le avem în vedere,  urmează să anunţăm ce decizie vom lua”, a completat ea. 

Raluca Turcan a mai spus că există deja decizie pentru creşterea salariului minim de la 1 ianuarie anul viitor. 

„În momentul de faţă suntem în discuţii tehnice pe pensii, alocaţii. Există un calendar şi vom anunţa când vom lua o decizie. Urmează să mai avem discuţii tehnice. Deciziile se iau împreună cu cei de la Finanţe”, a mai spus aceasta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările