Teodorovici, apel disperat către colegi: Congresul trebuie organizat imediat. Nu online şi nu doar cu 200 delegaţi. Altfel, PSD se scufundă

Teodorovici, apel disperat către colegi: Congresul trebuie organizat imediat. Nu online şi nu doar cu 200 delegaţi. Altfel, PSD se scufundă

Eugen Teodorovici şi Marcel Ciolacu. FOTO Mediafax

Fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici a afirmat că trebuie organizat imediat Congresul partidului şi nu online. Fostul ministru de Finanţe a adăugat că ar fi bine ca toţi delegaţii să participe la eveniment, nu doar 200 de persoane. El a mai spus că sistemul candidaturii pe moţiune nu este prevăzut în statut, iar acest lucru ar trebui aplicat de îndată.

Ştiri pe aceeaşi temă

„#CONGRES PSD - scurt pe doi. Ce trebuie să decidă URGENT CEx-ul PSD:Data Congresului. Forma de organizare. Sistemul de candidatură
 
Cum văd eu lucrurile:
- Congres organizat #imediat Avem deja un interimat nelegitim şi mult prea îndelungat (aproape 9 luni). Din păcate, mulţi dintre primarii şi parlamentarii PSD (inclusiv membrii de partid!) vor să plece către alte partide fiind nemultumiţi de situaţia actuală din partid!
- NU online. Pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. Se poate organiza simultan, în toate judeţele, cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi protecţie impuse de situaţia medicală din România!
- NU 200 de delegaţi. TOŢI delegaţii prevăzuţi de Statutul PSD să aibă dreptul să participe la dezbateri şi să-şi exprime în mod liber şi secret votul!”, a scris pe contul său de Facebook Teodorovici. 
 
De asemenea, fostul ministru susţine că Marcel Ciolacu încalcă Statutul PSD prin felul în care organizarea Congresului.„Sistemul de candidaturi prin Moţiuni nu este prevăzut de Statut. Trebuie aprobat acest sistem şi apoi aplicat! În plus, trebuie să permită legitimarea prin vot a fiecărui membru al echipei, pentru a nu promova un tratament inegal, de natură a înlesni accesul nemeritat, sau, din contră, de a îngrădi şansele tuturor celor ce pot şi vor să acceadă la orice funcţie de conducere în PSD!
- Stabilirea unui profil de candidat. Trebuie stabilite criterii de pregătire, experienţă, competenţă, integritate şi, nu în ultimul rând, de reprezentativitate, în creionarea unui profil de candidat pentru fiecare funcţie din conducerea PSD!
- Şi, nu în ultimul rând, toate acestea trebuie mai întâi decise prin VOT de o MAJORITATE, NU impuse de cineva sau de câţiva! Altfel ... PSD se scufundă”, a continuat Teodorovici.
 
Marcel Ciolacu a afirmat, duminică la Antena 3, că îşi doresşte să îi aibă alături la conducerea partidului pe Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Dragoş Benea, Robert Negoiţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările