Simonis, despre negocierile privind susţinerea unui Guvern condus de Cioloş: O mascaradă, o simulare a consultărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alfred Simonis FOTO Facebook / Alfred Simonis
Alfred Simonis FOTO Facebook / Alfred Simonis

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a explicat la RFI că social democraţii nu se aşteaptă ca negocierile purtate de Dacian Cioloş să ducă la formarea şi susţinerea unui nou Guvern. Liderul este de părere că negocierile purtate sunt „doar o simulare a consultărilor”, amintind că USR a votat moţiunea de cenzură împotriva premierului interimar Florin Cîţu, cu care urmează să se întâlnească Dacian Cioloş pentru a negocia.

„PSD-ul nu are aşteptări de la aceste discuţii. Este o mascaradă ceea ce se întâmplă. Pe de o parte, omul cu care Dacian Cioloş se întâlneşte astăzi, preşedintele PNL-ului, este omul împotriva căruia partidul lui Dacian Cioloş a votat moţiunea de cenzură (...). Este doar o simulare a consultărilor”, a declarat Alfred Simonis la RFI. 

Liderul social-democrat a explicat că nu susţine un Guvern condus de premierul desemnat de preşedintele Iohannis, „în primul rând, pentru că Dacian Cioloş a mai fost prim-ministru un an de zile şi a fost din punctul meu de vedere o catastrofă de prim-ministru, cu acel Guvern zero de care s-a făcut multă vorbire în presa vremii. Pe de altă parte, domnul Dacian Cioloş conduce un partid care până mai ieri era de partea guvernării acestei ţări, care a avut Ministerul Transporturilor, Economiei, Sănătăţii, Justiţiei şi de asemenea toţi aceşti oameni, mai ales la Sănătate, la Economie şi-au dat măsura capacităţii în aceste luni de zile”.

„Dacă ne amintim, după acel Guvern catastrofă al lui Dacian Cioloş, PSD-ul a făcut la alegerile din 2016 46%, dacă nu mă înşel, iar PNL-ul, partidul care-l susţinea pe Dacian Cioloş, a făcut nici 20. Asta înseamnă că oamenii au hotărât şi faptul că în acel Guvern au existat componente bune şi componente mai puţin bune”, a mai explicat liderul deputaţilor PSD, privind faptul că Vasile Dîncu, care ocupă o funcţie de conducere acum în PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite