Scenariul lui Traian Băsescu pentru ziua moţiunii de cenzură. Ce crede fostul preşedinte că se va întâmpla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu

Moţiunea de cenzură de astăzi reprezintă startul unei perioade de instabilitate politică, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook, explicând că Guvernul va cădea, dar marele câştigător nu vor fi Klaus Iohannis sau Ludovic Orban, ci Victor Ponta.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu a explicat cum vede efectele moţiunii de cenzură despre care este convins că va trece, urmând să fie votată nu doar de PNL, PMP şi USR, ci şi de partidele lui Ponta, Tăriceanu şi Kelemen Hunor care, împreună cu ciracii lor mari amatori de plocoane guvernamentale vor vota, cu morga impostorului pe umerii căruia apasă responsabilitatea pentru ţară”. 

„Previzibilă este o cădere a guvernului” a continuat Băsescu, ironizându-i pe Iohannis şi Orban-despre care scrie folosindu-i porecla, „Şică Mandolină”- care „ se vor felicita reciproc, crezând că sunt câştigătorii meciului politic”. În fapt, crede fostul preşedinte, câştigătorul va fi Victor Ponta al cărui principal scop este înlăturarea guvernului Dăncilă pentru deschiderea negocierilor de punere sub control a PSD-ului. 

Când preşedintele va chema la consultări partidele, cel mai probabil numele pe care îl va propune pentru premier, nu va fi cel al lui Ludovic Orban, ci pe cel al lui Cătălin Predoiu, a mai spus Băsescu. Un premier căruia Iohannis va trebui să îi găsească „şi o majoritate parlamentară ceea ce pare dificil”: 

„Ponta îşi va face jocul cu PSD -ul urmând să încerce coagularea unei majorităţi bazată pe PSD, PRO-RO, ALDE şi căreia se va alătura contracost şi UDMR“, a mai scris fostul preşedinte.

„Scenarii sunt multe. De aceea mă voi limita la a spune doar concluzia :
- Guvernul cade ;
- Ponta iese întărit din această moţiune şi cu alura de lider al stângii ;
- Ludovic Orban nu va fi desemnat premier;
- Primul guvern nu trece de votul Parlamentului;
- Al doilea guvern nu va fi niciodată supus votului pentru că Parlamentul nu-l va programa;
- Nu se vor îndeplini condiţiile Constituţionale pentru declanşarea alegerilor anticipate;
- Doamna Dăncilă rămâne premier interimar până după alegerile prezidenţiale

Iar dacă PNL vrea să se decredibilizeze acum, va face o alianţă de guvernare cu Ponta, Tăriceanu şi Hunor. Cine pierde şi cine câştigă politic din acest exerciţiu democratic ?”, a concluzionat Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite