Liderul AUR recurge la intimidare în Parlament: Simion i-a tras palme pe spate ministrului Energiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandal Parlament - George Simion si Virgil Popescu
Scandal Parlament - George Simion si Virgil Popescu

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost suspendată după ce, în timpul moţiunii împotriva ministrului Energiei, deputatul George Simion a mers la Virgil Popescu şi l-a apucat de mână şi de gât, jignindu-l. Preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, a oprit şedinţa şi a subliniat că este pentru prima dată când un minsitru sau un vorbitor de la tribuna Parlamentului este agresat.

„Stimaţi colegi, e pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru, în timp ce îşi susţine discursul, este agresat fizic. În aceste condiţii eu nu pot să continui şedinţa. Convoc şedinţa Biroului Permanent. Declar şedinţa închisă”, a spus vicepreşedintele Daniel Suciu, după liderul AUR l-a agresat fizic pe ministrul Energiei. 

GALERIE FOTO

În timp ce îşi susţinea discursul cu privire la moţiunea simplă depusă de USR împotriva sa, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt şi ţinut de liderul AUR. 

„Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru!”, a intervenit preşedintele de şedinţă, social-democratul Daniel Suciu, care a cerut ca liderii de grup să se apropie de tribună. 

George Simion l-a făcut în mai multe rânduri „hoţ” pe Virgil Popescu, în timp ce ministrul i-a reproşat liderului deputaţilor că este pro-rus, dar şi că este „prost”. De altfel, în timp ce Simion îl ţinea de mână, Popescu îi şi spune acestuia: „Hai, loveşte-mă”.

Este pentru prima oară când un ministru venit să dea socoteală la moţiunea simplă este tratat într-o asemenea manieră. De obicei, Opoziţia protesta cu pancarte sau prin discursuri.

De altfel, şi deputatul Dan Tănasă (AUR) i-a luat foile şi i le-a aruncat în faţă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite