Romaşcanu: Până la adoptarea moţiunii de cenzură putem să prezentăm preşedintelui o propunere de premier, un Guvern şi un program economic

Romaşcanu: Până la adoptarea moţiunii de cenzură putem să prezentăm preşedintelui o propunere de premier, un Guvern şi un program economic

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD. FOTO FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Romaşcanu (PSD): Suntem capabili ca, până la adoptarea moţiunii de cenzură, să prezentăm preşedintelui o propunere de premier, un Guvern şi un program economic pentru această perioadă. El a calificat Guvernul drept toxic, iar pe premierul Ludovic Orban drept ”un accelerator de pandemie”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Starea de alertă a fost un argument de a amâna depunerea unei moţiuni de cenzură, având în vedere că nu era firesc să facem un asemenea gest politic, dar faptul că vine data de 1 august când trebuie dublate alocaţiile, anunţurile constante de încălcare a legii pensiilor ne vor face ca, în foarte scurt timp, să depunem această moţiune chiar dacă este stare de alertă. Suntem capabili ca, până la trecerea moţiunii, să putem prezenta preşedintelui o propunere de premier, un Guvern şi un program economic pentru această perioadă” a declarat Lucian Romaşcanu duminică, într-o conferinţă de presă, reluând o parte din argumentele prezentate la sfârşitul săptămânii trecute. Acesta a criticat dur Guvernul şi pe premierul Ludovic Orban. Despre Executiv a afirmat că este „singurul responsabil pentru situaţia de astăzi” în ceea ce priveşte epidemia, iar  pe premierul Orban Lucian Romaşcanu l-a catalogat drept „acest accelerator de pandemie”.
 
Reprezentantul PSD a prezentat nouă argumente care ar arăta, în opinia social-democraţilor, că Guvernul este responsabil pentru „o săptămână a recordului nefast, o săptămână a iresponsabilităţii împinse la extrem, în care au murit oameni”
 
Unul dintre acestea ar fi faptul că prin „neglijenţă, incompetenţă, prin prostiei” România a rămas în două rânduri în vid legislativ în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei. Un alt argument îl reprezintă lipsa echipamentelor de protecţie pentru persoanele defavorizate, deşi există două acte normative. „Se aşteaptă campania electorală pentru a se folosi aceste măşti în scop electoral de către PNL” a afirmat Romaşcanu, în acest context.
 
PSD acuză de asemenea şi consideră că sunt argumente pentru care guvernul este responsabil pentru actuala situaţie epidemiologică „promovarea incompetenţei” la Direcţiile de Sănătate Publică, „comunicarea dezastruoasă” pe subiectul pandemiei, dotarea deficitară cu aparatură medicală, lipsa procedurilor specifice pentru măsurile luate în timpul pandemiei, dar şi „exemplele personale dezastruoase” Romaşcanu dând exemplu  „beţia de la Guvern” dar şi reuniuni ale unor liberali fără păstrarea distanţei fizice . Ultimele două argumente invocate sunt lipsa de corelare a restricţiilor cu mediul economic şi social şi lipsa testărilor.
 
„Testăm în continuare destul de puţin, iar diferenţa de teste pe care le vedem raportate sunt făcute de persoane private. (...) Vom lua măsuri pentru ca în cel mai scurt timp, printr-o moţiune de cenzură, acest guvern toxic să plece acasă” a concluzionat purtătorul de cuvânt al PSD.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: