Reacţii politice la moartea Cristinei Ţopescu: Visa să se mute la Cluj, unde credea că lumea e altfel. Reacţia lui Cioloş

Reacţii politice la moartea Cristinei Ţopescu: Visa să se mute la Cluj, unde credea că lumea e altfel. Reacţia lui Cioloş

Vasile Dincu FOTO Eduard Enea

Fostul vicepremier în Guvernul Cioloş, Vasile Dîncu, a reacţionat pe Facebook la anunţul decesului jurnalistei Cristina Ţopescu. Dîncu subliniază că aceasta era „un intelectual revoltat şi responsabil” şi că nu accepta compromisuri. De asemenea, avesta a dezvăluit că visul Cristinei era să „scape din infernul dâmobiţean şi să se mute la Cluj”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am făcut multe emisiuni cu Cristina. Era altceva decât înţelegem prin eticheta de jurnalist. Era un intelectual revoltat şi responsabil, un om pur şi profund, un înger printre noi, cei descurcăreţi, orientaţi, orientali sau pragmatici. Nu putea accepta compromisurile şi accepta cu seninătate să plătească pentru asta. Era un om atât de rar încât orice întâlnire cu ea te urmărea săptămâni şi luni bune. Şi poate tocmai de asta, foarte puţini dintre noi au înţeles că admiraţia nu ajunge pentru un astfel de om, solidaritatea ar trebui să fie raspunsul firesc. A plecat singură, aşa cum a trăit. Şi-a păstrat sufletul curat şi a trăit ca om liber, solidară cu bucuriile şi cu suferinţele lumii.
 
Am discutat într-o emisiune despre raţiune şi monştrii ei, despre credinţă, valori şi barbaria de toate zilele. Visa să scape din infernul dâmboviţean şi să se mute la Cluj, acolo unde credea că lumea e altfel. Nu a apucat să fie dezamagită şi de acest vis, plecând spre o armonie pe care a cautat-o mereu printre noi. Cristina, drum bun spre lumină!”, a scris pe Facebook Vasile Dîncu.
 
Jurnalista Cristina Ţopescu a murit duminică seară la vârsta de 59 de ani. Fiica regretatului comentator sportiv Cristian Ţopescu a fost găsită fără suflare în locuinţa sa din Otopeni.
 
Potrivit poliţiei, aseară, în jurul orelor 22.00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizării, poliţiştii din Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violenţă. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico-legală.
 
Şi fostul premier Dacian Cioloş a prezentat luni un mesaj-omagiu, reprezentând un citat dintr-un discurs al Cristinei Ţopescu.
 

„«Cred cu străşnicie că valoarea umană nu ţine de naţie, etnie, religie sau orice altceva. Şi, cu toate că admit că mai avem mult de învăţat în materie de civilizaţie, civilitate, sar ca arsă şi îmi apăr poporul cu argumente în favoarea lui. (...) Sper cu disperare. Şi cu iubire, pesemne» – Cristina Ţopescu

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: