Ramona Mănescu, despre colaborarea cu  Iohannis: Trebuie să fie instituţional corectă, preşedintele are atribuţii conform Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a declarat, joi seară, că îşi doreşte o colaborare instituţională corectă cu preşedintele Klaus Iohannis care are, potrivit Constituţiei, atribuţii de politică externă. ”Cred că nu avem de ce să creăm nici tensiuni, nici conflicte”, a spus Mănescu.

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a fost întrebată, joi seară, la Antena 3, cum va colabora cu preşedintele Klaus Iohannis şi a răspuns: ”Trebuie să fie o colaborare instituţională corectă, preşedintele are atribuţii conform Constituţiei în acest domeniu şi cred că nu avem de ce să creăm nici tensiuni, nici conflicte, doar pentru că provenim din partide diferite”.

Aceasta a prcizat că ”politica externă este a României, nu este a Guvernului, nu este a unui partid, nu este doar a preşedintelui”.

”Politica externă este a României şi trebuie să servească interesul României în exterior. Eu cred că toţi înţelegem lucrul acesta şi cred că şi din exerciţiul acesta al Preşedinţiei Consiliului, noi am învăţat, totuş, că lucrul împreună şi coordonarea în mesaj ne aduce mai multe beneficii fiecăruia în parte şi României în ansamblu”, a mai declarat Ramona Mănescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite