Radu Oprea oferă asigurări că preţurile nu vor creşte după înjumătăţirea accizei la carburanţi: „Este în beneficiul tuturor, inclusiv al comercianţilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Stefan Radu Oprea
FOTO: Facebook/ Stefan Radu Oprea

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a oferit asigurări că preţurile pentru combustibil nu vor creşte după ce acciza la carburanţi va fi înjumătăţită, precizând că această măsură va fi benefică atât pentru consumatori, cât şi pentru comercianţi, care „vor putea vinde mai mult”.

Întrebat, marţi, la Parlament, cum poate garanta că persoanele care vând combustibil nu vor creste preţurile după ce va intra în vigoare măsura reducerii cu 50% a accizei la carburant, Radu Oprea a transmis: „Într-o discuţie foarte corectă pe care ministrul de Finanţe o va face cu ei, aceste măsuri vor fi înţelese. Şi este în beneficiul tuturor, inclusiv al lor (comercianţii n.r.), să fie preţuri cât mai mici pentru că vor putea vinde mai mult. Genul acesta de măsuri au un efect foarte bun în piaţă pe un termen de 3-6 luni”. 

De asemenea, întrebat când va intra în vigoare această măsură, purtătorul de cuvânt al PSD a spus: „Cât mai repede bănuiesc, de aceea a fost luată”.

Liderii partidelor din coaliţia de guvernare s-au pus de acord, marţi, să înjumătăţească acciza la carburanţi pentru a combate scumpirile. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a transmis că măsura ar urma să reducă preţul la pompă cu peste 1 leu şi a precizat că în perioada următoare autorităţile vor discuta cu marile companii distribuitoare de combustibil şi cu oficialii Comisiei Europene pentru ca preţurile să fie reduse. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite