Ponta visează la Cotroceni. Vrea să ajungă pe fotoliul de preşedinte la 10 ani de la înfrângerea în faţa lui Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a anunţat că va candida la Preşedinţie în 2024, la 10 ani de la înfrângerea sa suferită în faţa lui Klaus Iohannis, aflat acum la al doilea şi ultimul mandat.

Liderul Pro România a anunţat la Antena 3 că va candida la Preşedinţie în 2024, dorindu-şi cel mai mult să fie în funcţia supremă din stat. Între a fi lider Pro România, premier sau preşedinte al României, Ponta a recunoscut că vrea, cel mai mult, să fie preşedinte. Iar între timp, lider Pro România. 

„Îmi doresc să candidez în 2024 la funcţia de preşedinte al României. Şi până atunci vreau să fiu liderul Pro România. Şi vreau să fiu într-o alianţă de centru-stânga, reformată, modernă şi eficientă“, a spus Victor Ponta la Antena 3

În opinia sa, decalarea alegerilor electorale din România, care să fie organizate - localele în toamnă, iar parlamentarele în iarnă, ar fi o catastrofă: „Asta ar însemna că de la 1 august, România ar fi în campanie electorală până la sfârşitul anului, ceea ce ar fi o chestie cumplită pentru societate - pentru că nu se face treabă“. 

Victor Ponta a declarat că alegerile ar trebuie să fie cât mai apropiate şi ar trebui adoptat modelul american, care are alegeri în prima săptămână din noiembrie. Sfârşitul lui octombrie - începutul lui noiembrie este, după Ponta, perioada optimă pentru organizarea alegerilor în România. 

El a mai spus că PNL ar putea fi înfrânt de o opoziţie unită formată din Pro România, PSD, ALDE şi USR. 

Pe aceeaşi temă: 

Ponta: Ce blestem pe ţara noastră! După 30 de ani, să ne conducă tot Orban şi Băsescu

Victor Ponta: Orban e disperat. Nu mai e favoritul lui Iohannis. Parcă e maimuţa care a luat AKM-ul şi trage în toate părţile

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite