Plan de ţară: creşterea constantă a numărului de angajaţi la stat

Numărul angajaţilor la stat creşte de la lună la lună, chiar dacă acest lucru înseamnă o presiune mai mare pe buget. Angajările vor continua ca urmare a reorganizării şi înfiinţării unor instituţii.
BAH SUA de abia are 2 mil de angajati federali. Si noi avem 1.3 mil Voi sunteti nebuni?
Lipitorii de afise si amantele chelnarite ce trebuie angajate pe post de inginer....Vedeti la RATB unde un sofer de troleu are 8500 lei in mana si un inginer 11 mii lei, desi doar 15% din venituri sunt din vanzarea biletelor si restul subventie de la stat ce de fapt e luata de pe spinarea prostilor ce lucreaza in privat pe salarii de mizerie...
Îi invidiez pe polonezi: numai 900.000 de bugetari, la o populație și teritoriu aproape duble, 1.700 UAT-uri, când noi avem 3.230 de primării. Normal că stau mult mai bine ca noi la toți indicii: PIB, autostrăzi, spitale, salarii, pensii, deficit bugetar, inflație, etc. În acești 30 de ani ei n-au votat ex comuniștii, așa zișii social-democrați, în fapt o mafie hrăpăreață și egoistă care la noi a tras țara în jos.
sloganul usl 2.0 - "dupa noi potopul"
Ionel...e adevarat ca nu au votat comunistiii, dar au votat demagogii gen aur ce le-a interzis avorturile si imposibilitatea de a divorta. E foarte lung si greu procesul, doar ca sa te lasi. Popii lor sunt mai rai ca ai nostrii. Polonia a atras fondurile europene toate, iar la noi nu reusim ca nu facem proiecte. In anii 90 rromii de la noi au terorizat polonia cu furtisaguri si cersetorie. Totusi ne respecta ca i-am ajutat in istorie cu refugierea guvernului polonez si al aurului la noi ce l-am imbarcat la constanta si a fost trimis in anglia in 1939. 50 de mii de polonezi au gasit atunci adapost in romania. In 1939 ne invecinam la nord cu polonia si slovacia.
Nebunia nagajarilor la stat nu se mai opreste. Se creaza functii, noi ministere- tocatoare de fonduri dar cu eficienta zero. Fiecare formatiune ajunsa la purere si-a fixat favoritii la stat, ramanand si cei deja obisnuiti, si uite-asa ne prabusim sub povara intereselpor de clan numite partide politice. La stat nu trebuie nici competenta nici eficienta, doar sustinere politica. Noi ne agitam si ne aratam nemultumirea, dar nimic nu se schimba, creste mereu numarul bugetarilor si cresc si veniturile lor fara nicio noima! Sfidare mai mare nici nu trebuie.
Uit, bine zis.
Treaba-i simpla. Ar trebui schimbata legea electorala. Esti incasator de bani de la buget, nu votezi! Inainte de fiecare sesiune de alegeri se trage linie si vedem daca: esti contributor net, votezi; esti primitor net, nu votezi!
Ati uitat ca am fost un stat socialist ? Tendinta este sa redevenim un stat socialist. Si mai e o chestie tampa: destule dintre acele posturi bugetare sunt ASCUNSE si bineinteles, investite politic ! Ar fi nevoie sa vedem o LISTA PUBLICA a tuturor posturilor bugetare, inclusiv nivelul de salarizare, cate sunt ocupate si de cine (eventual si cum se ocupa). Informatie publica.
Doamne Dumnezeule, cu ce ti-au gresit romanii de vrei sa-i ruinezi de tot lasandu-i guvernati de 2 mafii nationale precum PNL si PSD si punand in fruntea statului un escroc imobiliar cu minte putina, neteda si inceată, iar in fruntea guvernului un Svejk plagiator, ambii impostori fiind cei mai habarnisti si mai penibili politicieni cu functii inalte de pe planeta, din ultimii 5 000 de ani..!
Din ciclul ”Multumim din inima lui Iohnnis ca i-a adus pe pesedisti la putere” ”Nicolae Ciucă, decizie fulger în miez de noapte. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a decis ca Tudor Buzatu să ocupe poziția de secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului. Hotărârea luată de șeful Guvernului României a fost publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de miercuri. Tudor Buzatu a mai fost numit, în anul 2018, secretar de stat în cadrul Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Tudor Buzatu este fiul liderului PSD Vaslui Dumitru Buzatu şi al senatoarei Gabriela Creţu. Acesta a ajuns în atenția opiniei publice pentru întâia oară atunci când a fost numit director al unei instituţii aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vaslui, anume Centrul de Resurse pentru Afaceri Vaslui, o societate care se afla în responsabilitatea CJ în procent de 70% și în responsabilitatea Consiliului Local în procent de 30%. Tatăl lui Tudor Buzatu, Dumitru Buzatu, care este și în prezent președinte al PSD Vaslui, a intrat în politică în anul 1992, când a ajuns deputat pe listele PDSR. Această funcție a ocupat-o până în anul 2004, când a fost ales vicepreședinte al CJ Vaslui. Dumitru Buzatu a rămas în aceeași funcție până când a fost ales președinte al CJ Vaslui, politicianul deținând aceeași poziție și în prezent.” (presa libera)
Au votat majoritar PNL-PSd, asta a dorit acest popor imoral anticrestin, asta primeste. Sa ne milogim ca nu stiam ce vine insemana ca nu vedem realitatea dupa 30 de ani de aceeasi guvernare PNL-PSD...
Cu siguranță sunt multi angajați la stat. Dar vad un comentariu aici despre numărul angajaților federali. Dar acestora li se adaugă funcționarii din toate domeniile din iecare stat. Sii mă mir sa fie numai 2 milioane. Pai numai armata cati oameni are in America, FBI, CIA, NSA etc. Noi băgăm angajați la stat tot ce este angajat în primărie sau entități comerciale cu capital de stat. (Metrorex, Hidroelectica, spatii verzi prin primarii etc. ). Dar vedem că nu avem medici, asistente, personal calificat în asistența socială. Eu consider că primăria nu este o institutie de stat. Doar suge resurse publice. Ea este organul reprezentativ al autonomiei locale. Ar trebui să își asigure bugetul de functionare. In realitate acestea consuma resurse de la bugetul de stat, multe nu au bani pentru plata salariilor. Dar ele funcționează pentru că sunt sinecuri de partid. Aici se toaca bani la greu, in administrația locală.
Deci sa incepem de la Dl Catzu care, declara razboi sistemului bugetar care era supradimensionat. Porni omul la lupta si... a infrant. Victoria a fost atat de mare incat numarul de bugetari a crescut cu 20k intr-o luna. Altfel realitatea ne arata ca, daca ai concedia 50% din personalul unei primarii, nici nu s-ar simti. Daca pana acum exista o toleranta fata de bagatorii astia de seama pentru ca deh "era mica leafa" , well acum nu mai e mica. Toata lumea se mira ca Romania se imprumuta si bineinteles placa cu "aveam datorie externa zero in 89", Pai iata unde au mers banii timp de zeci de ani si unde merg in continuare. Salari nesimtite fara nici un fel de sistem de evaluare a performantei. In Bucuresti nu mai sunt trasate trecerile de pietoni sau benzile de circulatie ( de unde bani de vopsea ) dar subventionam gigacaloria cu 60% si transportul in comun cam tot cu atat. Deci, locuitarii tarii asteia platesc la propriu 60% din factura de caldura a stimatilor din Bucuresti care nu mai stiu pe unde sa-si parcheze benveele. Culmea tupeului tot bucurestenii se vaita ( muncesc in Bucuresti dar stau in Voluntari deci stiu ce va spun ) ca orasul e... naspa. Ca nu e bani. Pai dragilor platiti-va caldura. Ca mine si ca altii din tara asta. Platiti-va anveloparile de bloc ca nu ne pune nimeni termopane pe gratis. Bagati mana in buzunar si platiti. Un cantec vesel sa cantam, mai departe bani sa ingropam. Si mai ales sa ne vaitam. Apoi facem o pauza, dam o vacanta mica prin Antalya si apoi revenim si ne vaitam. N-avem drumuri, nenorocitii astia nu fac nimic ( da femeie caloriferul mai tare ca si asa nu platim noi ), viata e grele.
Stefan Roll „puţini am fost, mulţi am rămas!” sursa.chiar citata de adevarul www.historia.ro/sectiune/general/articol/caile-ferate-in-comunism-legitimarea-lui-gheorghiu-dej-si-complexul-de-inferioritate-al-lui-ceausescu Costache Negruzzi-Alexandru Lapusneanul "– Proşti, dar mulţi, răspunse Lăpuşneanul cu sînge rece" "De mă voi scula, pre mulți am să popesc și eu..." sursa. ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_Negruzzi
D-le Constantinescu,bine conturată situația țărișoarei,cu un mic amendament asupra cui se va scula și pre mulți va popi:nope,dacă se va scula,o va face ca să își ia familia și valizele,și la aeroport/gară și vamă,că o țară ca afară o găsește strictamente AFARĂ,departe de România. Așa să dea Dumnezeu să și rămână națiunea asta:pe mâna celor mai mari jeguri morale,că oricum nu vrea decât vorbe umflate și trudă ioc!
96 % din cei care au plecat, au plecat din sectorul privat si doar 4% de la stat. Cei mai mulţi angajaţi au plecat din industria HoReCa. Urmează construcţiile, comerţul cu amănuntul, transporturile rutiere, dar şi activităţile care ţin de protecţie şi pază. Ma intreb oare de ce au plecat? Sunt puturosi romanii si nu vor sa munceasca pe salarii mici suipraimpozitate pentru a tine in spinare hoarda de tocatori ai banului public si beneficiarii pensiilor speciale.
@The Impaler Cunosc multe exemple...ce pot spune...vorbesc de Mine Acum 6 ani am facut "prostia" sa ma angajez la stat. Dupa doar un an m-am intors in privat pe un salariu de doua ori mai mic Nu regret nici acum. Ca sa vedeti ca nu sunt ipocrit...la stat e totul spurcat...beau toti apa stricata/statuta...daca ai vreo calificare...in doi ani esti gata deprofesionalizat...esti degeaba...mai e si altceva...daca mergi la un interviu pe bune si "ai lucrat la stat" e ca si cum ai avea cazier Cel mai important si foarte curand 2 lucruri vor conta(le-am invatat la privat/patron). 1.Ce stii sa faci 2.Pe banii cui te joci?a doua oara nu mai auzi intrebarea asta
Bine zis Valentin. Si eu tot pe-acolo. Singura diferenta e ca eu nu m-am intors in privat, ci am taiat-o la 17500 km de tara. Asta a fost, asta am gasit, asta am luat, cum ar veni.
PS - pana sa plec, am incercat in privat in Romania. Exact cum spui, parca eram ciumat sau ceva. Aia de peste balti nu au avut probleme de gen.