Pavel Popescu (PNL), despre Dan Barna: „Omul e mincinos sau nebun?“ Liberalul propune campania „fără nebuni“ în funcţii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Pavel Popescu îl taxează pe liderul USR, Dan Barna, după ce acesta din urmă a afirmat aseară că dacă era preşedinele ţării nu s-ar fi întâmplat tragedia de la Caracal. „Decideţi voi: omul e mincinos sau nebun?”, întreabă retoric liberalul şi aminteşte de o propunere legislativă a acestuia, „#fărănebuni”, care prevede ca pentru înregistrarea la un scrutin electoral candidatul să fie nevoit să prezinte un aviz psihologic.

„Un partid nou ne spune de 3 ani că ei nu mint. Azi, candidatul lor la prezidenţiale ne spune că dacă era preşedinte, nu se întâmplă tragedia de la Caracal. Acum decideţi voi: omul e mincinos sau nebun?”, a scris joi Pavel Popescu pe Facebook.

Acesta a adăugat apoi că  „pentru a doua variantă” a propus deja o „soluţie”, referindu-se la „iniţiativa legislativă #fărănebuni”. Pavelescu a transmis şi un link către proiectul de lege depus de el anul trecut la Camera Deputaţilor, pentru modificarea Legii 2018/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente. Proiectul de lege vizează introducerea unei noi prevederi pentru înregistrarea candidaturii la un scrutin electoral: avizul psihologic.

Reacţia lui Pavelescu vine după ce aseară preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat că dacă el ar fi fost preşedintele României, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că acolo nu a fost vorba despre greşeala unui om, ci despre o problemă de sistem, iar măsurile care trebuie luate trebuie să modifice modul de a gândi.

„România chiar are nevoie de ceva în plus, de ceva nou, ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni arată cât de jos a putut să ajungă statul. Este cumva amarnic(...) De 30 de ani, lucrurile au mers din ce în ce mai prost: să înlocuim un profesionist cu o rudă, hai cu două, hai cu trei, hai să nu mai investim în formarea profesională, că se descurcă ei, cât de greu o fi să răspunzi la un telefon şi, practic, în momentul în care tot sistemul se prăbuşeşte, la un moment, moare cineva, cum s-a întâmplat în cazul Alexandrei. Despre asta este vorba: statul român este în momentul de faţă pe o traiectorie de faliment funcţional” a adăugat Dan Barna aseară într-un interviu la TVR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite