Parlament: posturile vacante din administraţia publică se pot ocupa doar prin concurs pe timpul stării de alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Parlamentul a decis că posturile vacante din administraţia publică se pot ocupa doar prin concurs pe timpul stării de alertă . Concursurile fuseseră suspendate anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a stabilit miercuri că se pot relua concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din administraţia publică, arată G4media.ro.

Toate tipurile de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante sau temporar vacante din instituţiile publice, cu excepţia celor din domeniul sanitar, au fost suspendate, din luna mai a anului trecut, prin Legea 55/2020.

Ulterior, Guvernul Orban a modificat legea 55 prin ordonanţă de urgenţă (OUG 183/2020), permiţând desfăşurarea, pe durata stării de alertă, a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, al celorlalte instanţe judecătoreşti, al parchetelor şi din sistemul de probaţiune, precum şi pentru ocuparea posturilor vacante de specialitate din cadrul Curţii de Conturi a României.

Deputaţii au decis însă ca să poată fi scoase la concurs posturile vacante din toate instituţiile şi autorităţile publice, pe o perioadă de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a acestei OUG.

„Prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID19, cu modificările şi completările ulterioare, pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se pot desfăşura concursurile pentru ocuparea posturilor şi funcţiilor vacante şi temporar vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021„, prevede textul adoptat de deputaţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite