Orban: Cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, Ludovic Orban FOTO Florin Cîţu, Ludovic Orban / Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu, Ludovic Orban FOTO Florin Cîţu, Ludovic Orban / Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că în opinia sa preşedintele PNL trebuie să ocupe şi funcţia de premier şi nu invers, specificând că „este o diferenţă fundamentală”. Preşedintele PNL mai spune că există o mare diferenţă între el şi echipa contracandidatului său.

„Staţi să vă dau eu un răspuns. Nu suntem într-o contradicţie foarte mare. Există, în schimb, o diferenţă. Domnul Ţapu spune că premierul trebuie să fie şi preşedintele partidului. Eu spun altceva, cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier. Este o diferenţă fundamentală”, a declarat Orban în cadrul unei conferinţe de presă. 

El mai este de părere că întreaga echipă a lui Florin Cîţu nu cunoaşte la fel de mulţi membri ai PNL câţi cunoaşte el.

„Eu am câştigat preşedinţia PNL şi am avut un competitor care a fost sprijinit, la vremea respectivă, de multe organizaţii judeţene, vreo 20 de preşedinţi de organizaţii judeţene, că organizaţii judeţene e un pic mai complicat. Aici e o mare diferenţă între mine şi nu mă refer la contracandidat, mă refer la toată echipa care zice că-l susţine: nu cred că, împreună, ei cunosc un număr la fel de mare de membri ai PNL pe numele mic, cu telefon mobil şi cu care să fi interacţionat de-a lungul timpului, câţi membri cunosc eu”, a mai declarat Ludovic Orban. 

Preşedintele PNL spune că este „un garant al menţinerii unităţii PNL” şi explică faptul că „politica este o chestiune de încredere şi de morală”. 

„Nu poţi să faci politică dacă nu ai capacitatea de a câştiga şi de a menţine încrederea oamenilor în tine, ca să poţi să câştigi şi să menţii încrederea oamenilor în tine, trebuie să fii serios, consecvent, să ai principii, să ai convingeri, să nu te schimbi într-o parte sau cealaltă în funcţie de cum  bate vântul, să te ţii de cuvânt”, a adăugat Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite