Orban: De 1 Mai sigur că oamenii vor avea probabil tendinţa de a ieşi mai mult, dar trebuie să respecte regulile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto gov.ro (arhiva)
Foto gov.ro (arhiva)

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Iaşi, că este convins că de 1 mai oamenii vor fi responsabili în privinţa respectării restricţiilor, iar dacă vor ieşi din case, o vor face fără să apară un ric suplimentar de răspândire a virusului.

„Oamenii, ca şi de Paşte, ca şi în alte ocazii, duminici, zile libere, sunt convins că de 1 mai vor fi responsabili şi vor respecta regulile şi că dacă vor ieşi vor face astfel încât să nu existe un risc suplimentar de răspândire a virusului. Au fost emoţii legate de sărbătoarea Paştelui. Suntem deja la zece zile, se vede că de Paşte totul a fost în regulă, nu există o creştere a numărului de infectări şi în ciuda temerilor şi avertismentelor lansate, până la urmă cooperarea între biserici şi autorităţi a dus la eliminarea aproape totală a oricărui risc epidemiologic. De 1 mai sigur că oamenii vor avea probabil tendinţa de a ieşi mai mult, dar trebuie să respecte regulile care sunt stabilite“, a precizat Ludovic Orban.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri seară, că este importantă în continuare respectarea tuturor măsurilor, în caz contrar nu vor putea fi relaxate măsurile din 15 mai. Vela a afirmat că, în acest moment, suntem pe o pantă lină, descrescătoare, dar mai trebuie rezistat două săptămâni şi jumătate.

Ministrul de Interne a declarat că, ”dacă weekend-ul viitor, lumea se relaxează, doreşte să meargă la plajă, nu respectă ordonanţele militare, distanţarea socială, tot ceea ce au recomandat spcialişii şi până în 15 mai se vor înregistra creşteri de cazuri, atunci, evident, că din 15 mai nu vor exista scenarii care pot fi discutate de acum”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite