Iohannis: Nu vreau să ajungem la situaţia în care nu mai e permisă deplasarea între localităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că probabil vor apărea noi restricţii pe măsură ce numărul de infectări cu COVID-19 va creşte, însă subliniază că „nu vreau să ajungem la situaţia în care nu mai e permisă circulaţia între localităţi”.

Întrebat dacă este posibil să se ajungă din nou la o restrângere a dreptului de a circula între localităţi, preşedintele Klaus Iohannis a explicat că odată cu creşterea numărului de infectări vor exista noi restricţii, însă nu doreşte să se restrângă dreptul de circulaţie.

„Este destul de probabil să apară noi şi noi restricţii pe măsură ce numărul infectărilor va creşte. Personal cred că toate măsurile treuie să fie proporţionale cu incidenţa bolii. nu vreau să ajungem la situaţia în care nu mai e permisă circulaţia între localităţi”, a declarat preşedintele.

Acesta a adăugat că în privinţa restricţiilor se va acţiona local şi regional.

„Strategia e clară: vom reacţiona local şi regional. Nu e nevoie să închidem toată ţara. S-a introdus de către specialişti acea scală care ne spune dacă e cazul să se ia anumite măsuri. Aceste restricţii se bazează pe o evaluare a specialiştilor care ţine cont de gradul de infectare din localitatea respectivă. Aşa se va întâmpla în continuare. E foarte bine să se reacţioneze local, ţintit”, a mai relatat Klaus Iohannis.

Vezi şi - Klaus Iohannis: Alegerile vor fi pe 6 decembrie. Cu cât sunt mai repede introduse restricţiile, cu atât mai repede îşi pot produce efectele

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite