Noul ministru al Digitalizării, Florin Roman, nu-şi găseşte cartea din CV, singura legătură cu domeniul condus. Reacţia ministrului: Se creează o confuzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Roman FOTO Facebook
Florin Roman FOTO Facebook

Florin Roman deţine în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”. Potrivit Libertatea, volumul nu poate fi găsit nici la editură, nici la Biblioteca Naţională, iar ministrul susţine că nu l-a găsit nici acasă. Publicaţia arată însă că există o carte, dar cu autori diferiţi. Ministrul a transmis ulterior că „se creează o confuzie între publicarea unei cărţi şi o lucrare de cercetare ştiinţifică”.

UPDATE:

Ministrul Digitalizării, Florin Roman a revenit cu precizări în legătură cu titlul care apare în CV-ul său. 

„În urma unor articole apărute īn presă, doresc să fac următoarele precizări:

- se creează o confuzie între publicarea unei cărţii şi o lucrare de cercetare ştiinţifică, care poate fi publicată în literatura de specialitate;

- de asemenea, se creează o confuzie între o lucrare de cercetare, din 2006, şi o carte publicată in 2009, cu teme asemănătoare;

- lucrarea menţionată în CV-ul meu este rezultatul unor întâlniri şi discuţii zilnice, din perioada 2004-2006, cu profesorul conferenţiar universitar dr Titi Paraschiv, care, de altfel, a confirmat public acest lucru;

- admit faptul că nu am regăsit după 15 ani revista unde a fost publicată lucrarea respectivă, motiv pentru care am adresat rugămintea domnului profesor Paraschiv să mă ajute în a căuta, īn arhiva personală a domniei sale, lucrarea invocată. Am ţinut să fac precizările necesare pentru corecta informare a opiniei publice”, a transmis Florin Roman pe Facebook. 

***

Potrivit CV-ului, Florin Roman este absolvent de economie, la „Babeş-Bolyai” în Cluj. Ministrul a studiat contabilitate la o facultate privată, apoi a făcut un master în psihologie tot la privat, la „Titu Maiorescu”, şi cursuri de „Specializare în apărare şi securitate naţională” la Colegiul Naţional de Apărare. A lucrat în departamentul de marketing al companiei de presă Mediafax la Alba Iulia. Apoi a făcut parte din diverse cabinete sau consilii de administraţie ale companiilor unde statul deţine acţiuni, din zona gazelor, industriei auto şi băncilor. 

În documentul ce priveşte experienţa şi pregătirea ministrului, este trecut un volum care, potrivit unei documentări a publicaţiei Libertatea, nu există nicio dovadă că lucrarea există. Titlul nu apare nici la Editura Academiei Române, nici la Biblioteca Naţională a României, unde fiecare editură trimite mai multe exemplare de cărţi. De asemenea, editura nu o cunoaşte, profesorul lui Roman nu-şi aminteşte de o asemenea carte, iar ministrul Florin Roman nu o mai găseşte.

Radu Popescu, directorul Editurii Academiei Române, a menţionat că nu poate verifica în amănunt dacă numele lucrării este doar un capitol dintr-o carte apărută în 2006, „pentru că există foarte multe titluri de cărţi apărute în acel an”.  „Însă, în cazul în care era vorba nu de o lucrare, ci de un singur capitol dintr-o carte/revistă, autorul trebuia să adauge la CV şi numele acesteia”. 

Sursa citată mai arată că a fost la Biblioteca Naţională şi a consultat volumul care are aceeaşi denumire, apărut la aceeaşi editură, dar nu e al lui Florin Roman: „Teoria sistemelor informaţionale”, 2009, Editura Academiei Române.

Florin Roman a declarat pentru Libertatea că n-a găsit cartea, argumentând că s-a mutat de trei ori de la data apariţiei lucrării. Ministrul a insistat că a fost unic autor şi că nu a fost vorba de o carte pe care să o fi scris cu altcineva, dar că nu o găseşte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite