Noul comisar din România: cum putem evita o decizie opacă, arbitrară şi haotică?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ursula von der Leyen discută de câteva zile cu candidaţii la poziţiile de comisar susţinuţi de fiecare stat-membru în parte. Printre ei nu e nimeni din România. Vina o poartă şefa guvernului.

Viorica Dăncilă se ocupă de acest dosar într-un mod haotic, în chip opac şi luând decizii arbitrare. Iată de ce:

Premierul a ţinut să suprapună desemnarea unui comisar pentru viitoarea Comisie cu înlocuirea Corinei Creţu. Aceasta a fost aleasă în Parlamentul European şi a fost obligată să abandoneze poziţia din actuala Comisie. Jean-Claude Juncker a spus răspicat că nu vrea un înlocuitor pentru câteva săptămâni, majoritatea de vacanţă, şi a numit unul dintre comisarii în funcţie să gestioneze domeniul pe care-l păstorea C. Creţu. Dăncilă s-a făcut că nu aude şi l-a trimis la Strasbourg pe I.M. Paşcu. 
Care n-a fost desemnat nici până în ziua de azi. Ca şi cum acest eşec nu ar fi fost de ajuns, Dăncilă a scos din sertar două nume controversate pentru viitoarea Comisie: D. Nica şi R. Plumb.

Restul articolului poate fi citit accesând http://www.ziare.com/europa/comisia-europeana/noul-comisar-din-romania-cum-putem-evita-o-decizie-opaca-arbitrara-si-haotica-1574280

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite