Nicuşor Dan: Ultimii patru ani, în care Capitala a fost condusă de PSD, sunt ani pierduţi din viaţa bucureştenilor. Firea nu s-a înţeles nici cu propriul Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan, candidatul dreptei la Primăria Capitalei  Foto: Octav Ganea/ Inquam
Nicuşor Dan, candidatul dreptei la Primăria Capitalei  Foto: Octav Ganea/ Inquam

Candidatul unic al dreptei pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, consideră că ultimii patru ani, în care Primăria Capitalei a fost condusă de PSD, sunt „ani pierduţi din viaţa bucureştenilor”. Nicuşor Dan a povestit un moment pe care îl consideră definitoriu: „Când am replicat să trebuie să alocăm bani pe bază de studiu de fezabilitate şi nu pe bază de dorinţe pentru Moş Crăciun, ni s-a spus că trebuie să credem în Moş Crăciun”.

„Pentru bucureşteni sunt patru ani pierduţi din viaţa lor, patru ani în care traficul e şi mai rău, poluarea a devenit şi mai rea, patru ani în care clădirile care pot să cadă sunt mai bătrâne. Nicio îmbunătăţire a problemelor structurale pe care Bucureştiul le are. Dimpotrivă: RADET-ul în faliment şi STB-ul nu e departe” a afirmat candidatul susţinut de forţele de dreapta duminică, într-o conferinţă de presă.

Nicuşor Dan a afirmat că puterea de la Primăria Capitalei nu doar că nu a dorit să colaboreze cu consilierii USR, ci administraţia locală „nu s-a înţeles nici cu propriul Guvern”.

„Am venit acum patru ani crezând că vom putea să face ca în administraţia locală să bazăm deciziile pe date şi astfel şi noi şi cetăţenii să facem o administraţie profesionistă a acestui oraş. Am fost şocat la momentul acela, între timp mi-am dat seama că replica asta este definitorie pentru administraţia asta când am replicat să trebuie să alocăm bani pe bază de studiu de fezabilitate şi nu pe bază de dorinţe pentru Moş Crăciun, ni s-a spus că trebuie să credem în Moş Crăciun” a adăugat Nicuşor Dan.

Acesta s-a declarat „optimist că bucureştenii vor înţelege bine ce s-a întâmplat în acest oraş”.

La rândul său, Vlad Voiculescu, prezent alături de Nicuşor Dan şi de alţi reprezentanţi ai USR-PLUS la conferinţa de presă de duminică, a afirmat că nu doar Gabriela Firea este de vină pentru „dezastrul” din Capitală, ci şi primarii de sectoare şi consilierii.

„Dezastrul din Bucureşti nu ţine doar de Gabriela Firea, ci ţine de toţi primarii de sector, dezastrul din Bucureşti nu ţine doar de primari, ci ţine şi de consilii. Fără consilii, aceşti primari (...) nu ar fi putut să-şi bată joc de speranţele şi de resursele bucureştenilor. Ca să curăţăm şi că construim avem nevoie de oameni integri, de oameni competenţi şi cinstiţi. Alianţa USR este singura forţă poliţică din România care îşi alege reprezentanţii în mod democratic pentru că acei oameni pe care-i trimitem acolo nu vrem să răspundă unui şef din partid sau unui alt tip de şef ci în faţa oamenilor. (...) Treaba noastră este să dezmembrăm acest feudalism târziu care este în politica românească. Nu o să ne abatem de la acest drum şi nu o să ne pierdem pe acest drum pentru că nu mai avem timp de jumătăţi de măsură” a declarat Vlad Voiculescu.

Consilierul Ana Ciceală a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că USR susţine desfiinţarea companiilor municipale create în mandatul Gabrielei Firea  că este nevoie de investiţii în zona de sănătate prin asigurarea unui management profesionist al spitalelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite