Moşteanu: Cîţu şi-a dat HG cu noi praguri pentru restricţii în pandemie ca să-şi poată organiza congresul. Aşa şi-a dat şi Dragnea OUG13

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionut Moşteanu FOTO Inquam Photos
Ionut Moşteanu FOTO Inquam Photos

Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu critică conducerea Executivului pentru împingerea aplicării mai multor măsuri restrictive la o incidenţă de peste 6 la mia de locuitori şi îl acuză pe premier că a dat Hotărârea de Guvern pentru organizarea congresului PNL, în cadrul căruia candidează Florin Cîţu pentru şefia partidului.

„Cîţu şi-a dat azi HG cu noi praguri pentru restricţii în pandemie ca să-şi poată organiza congresul sâmbătă. Pentru că poate. Aşa şi-a dat şi Dragnea OUG13”, ascris liderul deputaţilor USR PLUS pe Facebook. 

Lideru se întreabă >>cum să mai aibă românii încredere în autorităţi când văd cum se ”croşetează” legislaţia şi guvernul zice că nu poţi organiza o petrecere mai mare dar poţi face congres cu 5000 de oameni? Inconştienţă”, a mai completat Ionuţ Moşteanu. 

Premierul Florin Cîţu a declarat în cadrul unei dezbateri că a cerut CNSU ca cei care au certificatul de vaccinare să poată să iasă din casă în localităţile unde se face carantinarea pe timp de noapte. Potrivit premierului, magazinele nu se vor închide la ora 18.00 acolo unde rata de incidenţă a ajuns la 4. „Vom elimina această cerinţă, vom merge până la 6 la mie”, a mai spus şeful Executivului.

Ulterior Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, hotărârea prin care propune următoarele măsuri: fără certificat verde pentru copiii până în 12 ani, carantina de noapte în weekend de la incidenţa de 6 la mie şi doar pentru nevaccinaţi, precum şi accesul la restaurantele din mall-uri doar pe baza certificatului verde, când rata de infectare în localitate trece de 3 la mie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite