Ministrul de Interne desemnat: Sper să-l nu-l mai găsesc la minister pe acel domn care a înjurat la intervenţia de la Colectiv. Voi face o analiză în cazul lui Raed Arafat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Vela susţine că după ce se va instala ca ministru la Interne va face o analiză a activităţii lui Raed Arafat şi dă termen pentru finalizarea acesteia o lună. Vela speră să nu-l mai găsească în minister pe ofiţerul care înjură în timpul intervenţiei de la Colectiv, aşa cum reiese din imaginile recent publicate de Libertatea.

Întrebat dacă îşi va asuma o măsură fermă în cazul lui Raed Arafat, având în vedere intervenţiile din Apuseni şi de la Colectiv, Marcel Vela a răspuns: „Orice răspuns legat de acest subiect să fie dat într-un mod concret, serios şi autorizat şi motivat după ce voi face o analiză la minister. Dacă aş da acum un răspuns cred că nu m-aş ridica la nivelul unui ministru care doreşte să fie un manager obiectiv şi profesionist care respectă legea în fruntea acestui minister”. 

Cât timp va dura? ”Să zicem că în prima săptămână se cunoaşte structura ministerului, apoi se face comisia de analiză care are nevoie de o saptămână două, eu zic că în maxim o lună de zile avem un răspuns oficial. Auditul poate fi cu oameni din sistem, să ştiţi că sunt oameni de ispravă. Sau poate fi extern”, a declarat Vela.

Legat de faptul că există un video filmat în noaptea tragediei de la Colectiv care nu a ajuns la procurori, ministrul desemnat a spus că speră ca ofiţerul care înjură să nu mai fie la minister.

”Am simţit o dezmăgire în primă fază, iar apoi o revoltă. Pot să vă spun că pe acel domn care a înjurat sper să-l nu-l mai găsesc la minister. Acel domn, omul care a fost şi care salvează vieţi, să spună un lucru de asemenea anvergură dramatică şi urâtă şi vulgară, nu mai are ce căuta în minister”, 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite